Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Milyen módszerrel lehet...

Milyen módszerrel lehet elérni, hogy az ember örökre megjegyezzen 100 betűből álló értelmetlen kódokat?

Figyelt kérdés

2017. júl. 21. 09:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Én csak úgy tudnám megjegyezni, ha értelmet adnék neki. Mondjuk írnék rá egy szöveget -személyeset-, és a szavak kezdőbetűi lennének az értelmetlen kód egymás utáni betűi. A szöveget már meg tudnám jegyezni.

Így elsőre, de talán máshogy is lehet értelmet adni a betűknek.

2017. júl. 21. 17:38
 12/25 A kérdező kommentje:

erről ez a vicc jut az eszembe:

2 rendszergazda beszélget:

- Te, hogy lehetsz olyan hülye, hogy a kutyád nevét adod jelszónak?

- Miért, mi a bajod azzal, hogy kc|43-a:w??

2017. júl. 21. 17:47
 13/25 anonim ***** válasza:

Memóriapalota. Egy időben azzal szórakoztam hogy kártyalapok sorrendjét jegyeztem meg vele, persze mint nem gyakorlott ember 1-3 kártyalapot tévesztettem, de gyakorlattal megy a dolog. Olyan tárgyakat vagy személyeket képzelsz egy jól ismert útvonal számodra kitüntetett pontjaira amiről a megfelelő dologra asszociálsz. Pl. a hátsó kertemben táncolt Elvis (szív király), az ebédlőben Robin Hood (zöld felső) hallgatta a kanárim énekét, stb. stb.

Vagy egyszerűen csak kitalálsz egy történetet ami annyira abszurd hogy nehezen felejthető és a szereplők vagy tárgyak emlékeztetnek egy-egy betűre. Én telefonszámokat jegyeztem meg így. Oké, számokat könnyebb mint betűket, de lehetséges. Pl. a 06-70-933 kezdetű szám egy meredek falú szakadék (7) falában van egy nagy lyuk (0) amiből lufiba (9) kapaszkodva kilebeg két bögyös csaj (33)... és így tovább.

Persze időnként nem árt újra végiggondolni őket nehogy elfelejtsd, sőt valójában az a legjobb ha egy csomó időt azzal töltesz hogy minél emlékezetesebb képeket találj ki, mert annál nehezebb elfelejteni minél nagyobb hatással van rád.

Vannak memóriafejlesztő könyvek, Dominic O'Brien könyveiből kettőt olvastam, mindkettő tanulságos volt.

2017. júl. 21. 20:09
 14/25 anonim ***** válasza:
Miért akarod megjegyezni?
2017. júl. 21. 20:11
 15/25 A kérdező kommentje:
A Bitcoin alkalmas arra hogy az agyunkban tároljuk. Ha képesek vagyunk megjegyezni a kódját.
2017. júl. 21. 22:40
 16/25 anonim ***** válasza:

"A Bitcoin alkalmas arra hogy az agyunkban tároljuk. Ha képesek vagyunk megjegyezni a kódját."

Jah, há' mé' nem ezzel kezdted ecsém! Legyél te a Johnny Mnemonic!!egy!

2017. júl. 21. 23:07
 17/25 A kérdező kommentje:

Régen aranyat akartam elásni budapesten mindenfele. S fetrengek koszos nincstelen koldusként, délben pedig kiások egyet, megebédelek a Hiltonban, majd fetregek tovább a mocsokban estig...

De bitcoinnal ez korszerübb

2017. júl. 21. 23:19
 18/25 anonim ***** válasza:
Légy korszerű koldus, fogadj el pénzt bankkártyáról bankkártya-leolvasóval!
2017. júl. 21. 23:35
 19/25 A kérdező kommentje:

azt ellophtják

mármint a kártyát

2017. júl. 21. 23:42
 20/25 anonim ***** válasza:

"örökre megjegyezzen"

Ha megoldod az örökélet titkát és örökké élsz, kérdésed megválaszolása smafu!

Ha nem élsz örökké, nem is tudsz örökre megjegyezni bármit is, tehát kérdésed alaptalan.

2017. júl. 22. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!