Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Hisztek a véletlenekben?

Hisztek a véletlenekben?

Figyelt kérdés
Vagy minden okkal történik? Ha valakibe, akit személyesen nem ismerek, folyton belebotlom, az okkal történik, dolgom van vele? Mit gondoltok erről, tapasztaltatok hasonlót?
2017. jún. 6. 01:04
1 2
 1/17 longlife ***** válasza:
100%
Mindennek oka és okozata van.Minden mindennel összefüggésben, kapcsolatban áll. Azt hogy...folyton belebotlom...írd meg érthetőbben légyszi.
2017. jún. 6. 01:38
 2/17 A kérdező kommentje:
Elmegyek itthonról es össze futok vele az úton. Megyek egy kis utcában, nem tudom miért de hatra nezek es ott áll az autója a parkolóban. Mindenhol szembejön....
2017. jún. 6. 01:43
 3/17 anonim ***** válasza:
53%
Persze hogy van véletlen ! Sose vertél le semmit ? Ma pl véleltlenül elsóztam a kaját .😆
2017. jún. 6. 01:58
 4/17 Fish1 ***** válasza:
Szerintem nincs véletlen. És valószínűleg valami infotok van egymás számára. Előfordul, hogy előbb-utóbb olyan szinten botlotok egymásba, hogy jönni fog a szóba elegyedés is.
2017. jún. 6. 03:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Ha hinnék a véletlenben, nem hihetnék az okság törvényében.

Törvény alól nincs kivétel, a kivéte(ek)re új törvényt kell alkotni.

Lenne tehát két törvény:

1.: Ok nélkül nem történik semmi, minden történésnek azt kiváltó oka van;

2.: Vannak olyan történések, amiknek nincs kiváltó okuk.

Ősidők óta él az a logikai szabály, hogy két ellentmondó állítás egyszerre nem lehet igaz.

A 2.: törvény tehát elvetve.

.

A kaja elsózása nem véletlen, hanem figyelmetlenségből történt.

2017. jún. 6. 06:28
 6/17 anonim ***** válasza:
82%

Nincsenek véletlenek. Szerintem a 3-as válaszoló sem véletlenül sózta el a kaját, ez csak az okozat. Elvonta valami a figyelmét, szerelmes, vagy túl jót akart mert ki akart rukkolni.

Azt én sem tudom eldönteni emberi kapcsolatoknál, hogy ha valakibe túl sűrűn belebotlok, hogy végül én vonzom be, vagy azért kerül folyton az utamba, mert már el van döntve, hogy dolgom van vele. Minden esetre az én életemben az ilyen összetalálkozásoknak mindig szokott lenni valami folytatása, következménye. Lehet megvan írva, de az is lehet, hogy csak megérezzük egymás rezgéseit, és úgy irányítjuk az eseményeket, hogy összetalálkozzunk.

2017. jún. 6. 08:00
 7/17 anonim ***** válasza:
82%
Azért futsz össze vele / látod a kocsiját stb, mert bevonzod és rágondolsz. Biztos vagyok benne, hogy ezen események előtt sűrűn / intenzíven rá gondoltál, esetleg el is képzelted, ahogyan összefuttok. Igazam van? :-)
2017. jún. 6. 08:08
 8/17 anonim ***** válasza:
Én a véletlenekbe véletlenül nem hiszek.
2017. jún. 6. 08:34
 9/17 anonim ***** válasza:

Itt páran csak azt nem értik, hogy a véletlen, maga a szó, sokszor a "nem direkt" szinonímája is a beszédben.

Ergo.. véletlen elsóztam az ételt, szimplán annyit jelent, hogy igaz, hogy az én hibám(vagy másé, valamilyen közvetett módon), de nem direkt csináltam, nem ezt akartam volna végeredményként.

Persze minden ok-okozatból indul ki, azonban a "véletlen" szó tényleg, nem csak a tárgyilagos, tényleg véletlen dolgokat jelenti.

Egy érme feldobása utáni esemény sem véletlen, ha ismernénk minden tényezőt, mégis véletlen eseménynek mondjuk, mert lehetetlen meghatározni ezen tényezők összességét.

Illetve kinek mi a véletlen.. számomra a matematikai megfogalmazásokból kiindulva, milyen olyan esemény véletlen, aminek annyira sok tényezője van, hogy nem tudom 100%-os pontossággal meghatározni a végkimenetelét.

2017. jún. 6. 09:01
 10/17 anonim ***** válasza:
Minden okkal történik, de egy-egy esemény ok-okozati lánca sok esetben annyira bonyolult, hogy kvázi véletlennek is tekinthetjük az esemény bekövezkeztét.
2017. jún. 6. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!