Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Rengeteg szakma az egymáson...

Rengeteg szakma az egymáson való bizalmatlanságon alapul, elképzelhető, hogy ezek 100-200 év múlva eltűnnek?

Figyelt kérdés

Pl..a tény, hogy megírjuk a szerződéseket pont azért van, mert nem bízunk egymásban

Hogyha kiadjuk a lakást albérletbe akkor nem bízunk 100%osan a bérlőben, hanem le kell írjuk pontról pontra mit lehet és mit nem..de annak ellenére, hogy ezek a szabályozások egyre pontosabbak lesznek, mindig kijátszhatók maradnak mivel az emberben nincs meg a kellő jóindulat, belülről jövő összetartás

Most erre mondhatnánk, hogy az oktatással ezen változtathatnánk, behozni egy olyan tantárgyat, hogy spiritualitást vagy hívjuk bárhogy, persze 95% lehurrogná..de személyes példával élve én vallásos iskolába jártam, de nem hozott közelebb a valláshoz csak úgy kezeltem mint egy újabb lexikális tudásanyagot amit az ember fejébe kell verni..némely akkori osztálytársamon erősen látszik, hogy nem ért semmit nekik sem

Valószínűleg, egy média által és oktatás közös összevonásával lehetne eredményeket elérni csak amíg a média erősen pénzt orientált ez nem fog bekövetkezni sajnos úgy érzem

mit gondoltok?

2016. nov. 16. 21:17
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

milyen szakma alapul a bizalmatlanságon?

mi a célod azzal hogy összevonod a médiát és az oktatást?

azt gondolom hogy a neo-primitivizmus korában, nincs igény semmi olyanra amire szerintem gondolsz, nem társadalom és művelt civilizáció vagyunk, hanem fogyasztók tömege, akik bizalmatlanok és ostobák.

2016. nov. 16. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Gondolod, az egymás iránti bizalmat lehet tanítani iskolában?
2016. nov. 16. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Két dolgot mondok.

Az erkölcs nem a spiritualizmusnál kezdődik.

A média a tévhitekkel ellentétben elég gyakran nyújt a hasznos mellett erkölcsi tanításokat is.

A probléma nem a bizalom hiánya.

Egoistának nem nehéz lenni.

2016. nov. 16. 22:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Amire te vágysz, az a kommunizmus. Ahol nincs pénz; minden közös; mindenki annyit vesz el a közösből, amennyire szüksége van; mindenki a képességeinek megfelelő feladatokat látja el; mindenki ugyanúgy értelmezi az íratlan szabályokat; mindenki boldog. Soha sehol nem sikerült megközelíteni sem a megvalósítását se kicsiben, nagyban meg végképp nem.
2016. nov. 16. 22:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Ügyvéd, Rendőr, Marketing(ami a bizalmon alapul elvileg, de ez csak erőltetett), iskolai tanítási módszerek(pl házi feladat, feleltetés, mindenki utálja őket, de nincs jobb egyenlőre)

a szerződésírás példáját azért írtam, le mert az mindegyik szakmára vonatkozik 1től 1ig, a fenti példák pedig csak azok egyike amikben még jobban jelen van

"azt gondolom hogy a neo-primitivizmus korában, nincs igény semmi olyanra amire szerintem gondolsz, nem társadalom és művelt civilizáció vagyunk, hanem fogyasztók tömege, akik bizalmatlanok és ostobák."

áá értem, tehát maradjunk így, és lesz ami lesz, aki ostoba, az az marad aki nem az meg nem,

3mas, Az erkölcs hol kezdődik?

2016. nov. 16. 22:12
 6/10 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező, kezdesz végre a mélyére látni az anyagi világbnak és annak, ami mögötte van. De legyél körültekintő, mert sok a megtévesztő csapda. ráadásul a hatalom butítja a népet, ami által arra van idomítva egy halom ember és akadémikusok, hogy paranoidnak higgyék és bélyegezzék -valós érvelés és belátás nélkül- a mélyebben gondolkodókat, akik sokkal többet látnak a valóságból.

A hatalom érdekből kelti ezt a látszatot a valódi többletről.

És milyen ellentmondóak az orruk hegyéig se látó akadémikusok, akik a hivatalos, nagyrészt hazug, manipulatív álláspontot képviselik... Ők maguk rájönnek idővel, h az alter gondolkodóknak volt igaza, de addig lenézik az altert... Még akkor is ,amikor téynekkel tudjuk igazolni azt, ami miatt butának néznek minket... Bagoly mondja....

De a legnagyobb poén, keserű poén, hogy külön-külön hajlamosak értelmezni a dolgokat, összefüggéseiben azonban csigalassan.. És ők irányítják a világot... a hivatalos, akadémikus szemlélet.

Nem tűnik fel nekik - egyszerű példa: ők vakon azt érzékeltetik materializmusuk által, hogy "hiszem, ha llátom", meg ugye az anyagi 5 érzékszerveikkel amit érzékelnek. Aztán idővel rájöttek az évszázadok során ,hogy az állatok máshogyan látnak, és az is reális, másik szubjektív szeletét látják a teljes valóságnak, az érzékszervek viszont szűrik azt! Évszázadok alatt rájöttek az akadémikusak nagy nehezen, h képesek olyan műszereket készíteni, ami többet mutat, mint a szemünk... Így hát kibővítették a beszűkült nézetüket KEVÉSBÉ BESZÁKÜLTRE: "izé, hát csak az létezik, amit látunk ,hallunk stb, na de még valamit: amiket műszereinkkel ki tudunk mutatni, de nem többet ám, mert aki mást állít, az buta, mi meg okosak vagyunk! Nekünk higgyetek, mi vagyunk a tudományos papok, az akadémikusok! Uraljuk a tévét is!"

Nocsak, nocsak... önellentmondóak... Ezer példát lehet sorolni, de a tömörség kedvéért nézzük csak az iméntit: ha egyszer végre nagy nehezen, nagy sokára belátták, hogy pl a méhecske más hullámhossztartományt is lát, mint az ember (asszem ultraibolya tartományban lát, de most mindegy, részletkrédés, pontosan mit), meg van állat, amely fekete-fehérben lát csak - felvet egy kérdést:

Mégis mi alapja a szélsőségeknek, pl a szemellenzős materializmusnak, hogy "hiszem ha látom"?? Amikor maguk a materialista akadémikusok jöttek rá, hogy a másik élőlény máshogy lát - ahogy a méhecske hallucinál, és mi látjuk a "TELJES" valóságot?? Na ne már, mi ebben a logika?? Vagy forditva?? A méhecske látja a teljes valóságot és mi nem?

Mi ez az akadémikus önkényes logikátlanság?? És el vannak telve az "okosságuktól", az alternatív kutatókat, gondolkodókat meg eleve lenézik... Az igaz, hogy a többi végletesség is irreális, pl a vallásos dogma. De én az arany középúrt realitására szeretném felhívni a figyelmet, mivel NEM a szélsőségek mutatják a valóságot!

Milyen többletre utalok? A materialisták nem látnak az orruk hegyéig. Mintha letagadnék, hogy van orruk- Aztán amint ellátnak oda, már bőszen bólogatnak, hogy "persze hogy van orrom hegye, tudtam én", holott tagadta, mi hívtuk fel rá a figyelmét - képletesen szólva. Elvakultak. Akadémikusság, vallásosság, egy kutya, dogmatizmus, csak más formában, Egy kevés igaza mindegyiknek van, de alapvetően és nagyrészt szemellenzős merevség. A piramis felsőbb részén levők viszont nem naivak, hanem tudatosan manipulálnak hazudnak.

És mint írod: a médiát erre használják. De az iskolarendszert is! A tudomány egyetemekig mindent! Kevés a reális tan anyag, több, mint a fele se igaz, amit iskolákban tanítanak.

És persze se gondolkodni, se kritikus, felülvizsgáló szemléletre nem buzdítják a tanulókat, sőt, épp fordítva: engedelmességre, magolásra és lojalitásra, megkérdőjelezhetetlenségre oktatják őket abból, amikkel mosni próbálják a tanulók agyát.

Még ennél is mélyebb a nyúl ürege... Az általad felvetett kérdés is mélyebb, még ennél is, ha még reálisabban nézzük... Nem csak felesleges a szakmák legalább 99%-a , de többet ártanak, mint használnak.

2016. nov. 16. 23:41
 7/10 A kérdező kommentje:

És az a legszörnyűbb az egészben, hogy mégha azokat akarod felvilágosítani, akik közel állnak hozzád, még ők is lehurrognak mivel nem tudják beilleszteni az új világképet a régibe, tehát teljesen egyedül maradsz, másképpen látod a világot, nem idegeskedsz annyit, őket is igyekezed erre tanítani de hiába

Egyébként szerintem a legtöbb ember gondolkodását, az állandó stressz, és a számlák befizetésén kívül csak minimálisan izgatják a dolgok, tehát úgy hogy " jéé ez milyen érdekes, de egy hét múlva már visszatér a régi érdeklődéseihez"..nincs ideje senkinek gondolkodni mivel menni kell dolgozni

már kezdtem úgy érezni, hogy értelmetlen itt ilyenekről kérdezni, köszi a választ

2016. nov. 17. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát igen, nem egyszerű folyamat, kitartás kell a zombik (a többség) magához térítéséhez (öntudatra ébresztésükhöz)...

Egy apró, de lényeges tényezőt hadd pontosítsak a szavaidban: NEM tanítok ilyenre senkit, hanem pontosabb kifejezés, hogy elgondolkodtatom rendszeresen az embereket a valóságról az ő érdekükben, és az én érdekemben is persze.

Nyilván én se tudok mindent, a témában se mindent, de minimum egy lényeges eltérés van a többség, valamint a kisebbség között (aki kevesek közé a szándékunk miatt pl te és pl én tartozunk) :

mi törekszünk egyre jobban megérteni a valóságot, ők meg indokolatlan félelem, paranoia okán becsukják a szemüket , fülüket. (Más az indokolt félelem! Az érthető volna!)

És amikor leleplezzük a hatalom bűvésztrükkjeit, akkor a legtöbb paranoid zombi (a többség java része) ránk vetíti a saját paranoiájukat...

"Az nem bűvésztrükk, amit a hatalom művel, meeee a hatalom szép és jó, tehát se naivak nem vagyunk, se butuskák! Azonban te, alternatív gondolkodó, csupán mögéhalluccinyáááász, teee, buta pajjanpojjiiiid!"

- kb ez a reakciójuk, mechanikusan, érdemi gondolkodás nélkül visszafordítják a hibájukat ránk, holott rájuk jellemző e hiba.

A célunk által, a jogos és szükséges kritizálódásunk által nyilván nem neheztelni rájuk, sem b. Szogatni őket, hanem elgondolkodtatni őket tehát, az ő érdekükben is, hogy térjenek végre magukhoz és LÁSSÁK MEG végre egyre inkább a valóságot!

Természetesen nem kell helyből 15 métert ugraniuk... Csak fokozatosan. Én fokozatosan térítem magukhoz őket, már aki amennyire próbál néha mégis nyitni, agyilag, tudatilag.

Én meg köszi, hogy elolvastál. :)

2016. nov. 17. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok, az előző. Kedves kérdező, prividre annyit, hogy fogalmam sincs, ki az az illető. De itt kint, publikusan folytathatjuk az elmélkedést a kérdésednél.
2016. nov. 22. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Vagy elöbb
2016. dec. 27. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!