Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Ha önzetlenül segítek másokon...

Ha önzetlenül segítek másokon akkor azt valamikor valamilyen formában visszakapom?

Figyelt kérdés
A kérdésem főként agykontrollosokhoz és ezoteristákhoz szól,akik hisznek az Univerzumban. Rengetegszer előfordult velem hogy önzetlenül segítettem másokon, így utólag visszagondolva olyanokon is akik visszaéltek vele.Ha a segítséget önzetlenül adtam legyen az érzelmi vagy anyagi akkor valaha valamilyen formában tapasztalom az életembe ezt a segítő szándékot felém is?Leginkább tapasztalatokra lennék kíváncsi olyanoktól akik szintén segítettek sokszor és sokat másokon hogy ez megtérült, az élet visszaadta ezt vagy sem? A másik dolog ami még érdekel, hogy akik csúnya, aljas, galád módon másokat kihasználnak azok "megbűnhődnek" a tetteik miatt vagy nem? Én tudok mondani nem egy példát és ellenpéldát is, de a ti véleményetekre lennék kíváncsi hogy mit tapasztaltatok e téren? Sztorikat szeretnék! pozitív és negatív sztorikat, tapasztalatokat. köszönöm!

2016. nov. 16. 12:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

Sose tudod meg, hogy ha valami jó ér, az jutalom ezekért vagy csak úgy van...

De nekem speciel a pozitív, segítő hozzáállás azonnali jutalmat ad, jólesik. Nem önnön kedvességemben sütkérezek, csak jólesik és kész, főleg, ha kifejezetten örül neki a másik :) Ha nekem segítenek, annak is nagyon erős a lelki része, kevésbé érzem magam egyedül, van egy melengető kapocs s ez jó.

Láthatod, hogy sokan nem bűnhödnek meg, ebben az életben legalábbis...

2016. nov. 16. 13:00
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Hibás kérdés!

Ha feltételezed, hogy önzetlen segítségedért valamikor visszakapsz bármilyen formában bármit is, nem önzetlen a segítség!

Önzetlen segítségnél fel sem merülhet ellentételezés!

2016. nov. 16. 13:22
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

kettes, igen igazad van. Viszont volt már olyan is hogy valaki megígért nekem valamit-vagy több dolgot-munka ügyben hogy segít ezért nem kevés pénzt fizettem és nem lett belőle semmi.Ebben az esetben bíztam az illetőben, fizettem és nem viszonozta vagy legalábbis nem úgy ahogy ígérte. A lelki segítség más,szívesen segítek önzetlenül és nem várok érte semmit, de az életben nem lehet mindent önzetlenül csinálni van amikor az emer elvár a tettéért viszonzást. pl. a főnökömnek nem mondhatom hogy te figyu ne adjál fizetést,mert sok a szegény család,nekik is meg kell élni.Szóval elég összetett a kérdéskör ami foglalkoztat.

2016. nov. 16. 13:28
 4/18 anonim ***** válasza:

Ha rosszat teszel, megkapod, megtanuld, nem akarod adni többé.

Ha jót teszel, megkapod, tudd, jó adni.

Nálam ez komplikált, de sokszor tapasztalom. Ha belegondolok, sokszor látok esélyeket, miket miért kaptam, de én inkább tanításokat kapok én szintemen, főleg mert embereket tanítok saját szintjükön.. ez kb 98%, de matadék 2%ból is sokszor látom, mint mondtam.

2016. nov. 16. 14:21
 5/18 anonim válasza:
Ha valaki szenved vagy nem szenved,annak semmi köze ahhoz,hogy mit csinált előtte.Az élet igazságtalan,bármit megtehetsz,ha már mindenki bszik a másikra.Akkor te is ugyanúgy megteheted,az emberek nem érdemelnek semmit.(Vannak kivételek.)
2016. nov. 16. 15:58
 6/18 anonim ***** válasza:
A jót is, a rosszat is visszakapod valamilyen formában. Általában úgy, hogy fejben össze sem tudod kötni, melyik miért jött. Nincs meghatározott formája, vagy egy időintervallum. De megkapod. És még csak önzetlennek sem kell lennie.
2016. nov. 16. 17:01
 7/18 anonim ***** válasza:
92%
Igen, visszakapod, ha nem karmikus adósságot dolgozol le vele!
2016. nov. 16. 19:16
 8/18 anonim ***** válasza:

Logikusan gondolkodva igen, csak nem te mint egyén hanem az emberiségre alkalmazva

másképp értelmezve sok ember csinál jót, akkor azt sok ember fogja visszakapni, de nincs arra semmi garancia, hogy ugyanazok akik végrehajtották

az életet nem érdemes kizárólag önző szemmel nézni, ahogyan te sem nézed a hangyákat úgy, hogy kiválasztasz egyet magadnak és azt gondozod, hanem úgy gondolkodsz róluk, hogy ők a hangyák és teszik a dolgukat

2016. nov. 16. 21:03
 9/18 anonim ***** válasza:

Ne azért tegyen valaki jót, hogy ő is jót kapjon. Én ha jót teszek valakivel, nem azért teszem, hogy visszakapjam mert azzal visszakaptam, hogy boldognak látom vagy maga az érzés, hogy segítettem valakinek.

Jóra nincs példám. Viszont rosszra van.

Általánosban volt egy osztálytársam. Egy nagyon nagyképű, beképzelt lány aki nem tudott már mit kezdeni magával. 4 éven keresztül (kisebb-nagyobb kihagyásokkal) mindig csúfolt valami miatt, legtöbbször azért mert kövér voltam. Na ő sem volt vékony, de kövérnek se mondtam volna, pont határeset. Nagyon sokat sírtam miatta titokban, mégjobban zárkózott lettem. Úgy hozta az élet, hogy középiskolában is osztálytársam lett... akkor már nem piszkált de olyan buta volt, hogy kilencedikben megbuktatták volna ha nem megy át másik iskolába. Nem érettségizett le, csak szakmája lett és volt egy műtéte ami miatt felszedett 20-30 kilót és egy város fiataljai nevettek rajta miután felkerült a facebookra a kövérsége miatt. Egy képet szerkesztettek róla. Szerintem nem volt vicces, de most mondjam azt, hogy megérdemelte?! Remélem eszébe jutottam amikor ellenem fordította az egész osztályt és együtt csúfoltak.

2016. nov. 16. 21:55
 10/18 anonim ***** válasza:
Ez a visszakapod a sorstól, vagy az élettől, egy maszlag. Meg lehet nézni a népnyúzó diktátorokat. Mind 90+ évesen halnak meg végelgyengülésben. Viszont az az egy biztos, hogy ha segítesz másokon, eszükbe fogsz jutni. (Amikor ismét segítségre szorulnak.)
2016. nov. 17. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!