Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Miért nem tudok meditáció...

Miért nem tudok meditáció alatt ellazulni?

Figyelt kérdés
Depressziós vagyok, mélyen elutasítom a gyógyszert, így agykontrollal, meditációval próbálkozom most, de képtelen vagyok lemenni alfába. (Korábban hipnózissal próbált kezelni egy pszichológus, akkor sem tudtam lemenni alfába) Ellazulás helyett folyamatosan gombóc van a torkomban, nyom a mellkasom, és fojtogat a sírás. Cikáznak a gondolatok a fejemben, de olyan jelentéktelenek is, mint hogy pl milyen mosószert vegyek holnap. Meg egy olyan gondolat is zavar, hogy mi van, ha meditáció közben egy szellem van felettem, és amikor kinyitom a szemem, meglátom. Nemhogy nem segít a meditáció, hanem ront a helyzetemen, mert még feszültebb leszek attól, hogy sok gyakorlás után sem tudok alfába lemenni, szinte mindig sírok a végén. 2x sikerült csak, amikor nagyon fáradt voltam, de akkor azonnal elaludtam, szóval akkor sem alfaban voltam. Különféle hanganyagokkal próbálkoztam már, mind eredménytelen. Mindig gombócok meg görcsök vannak bennem. Mitől lehet? Hogyan tudnék változtatni?
2016. júl. 13. 23:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Próbálj többféle relaxáció típust. Nem mindegyiknél kell lemenni alfába, van ami egyszerű utasításokat ad és egy kis tornaszerűséget kell elvégezni.

Más stresszlevezető módszereket is próbálhatsz. Mondjuk a sport egy jó módszer, levezeti a fölösleges energiáidat.

A meditáció nem való mindenkinek, emiatt ne érezd magad "selejtesnek".

Nekem sem ment soha, pedig csoportfoglalkozáson is próbáltam különböző módszereket. Ellazulás helyett az óra kattogására, a légy zümmögésére, a gondolataimra figyeltem.

2016. júl. 13. 23:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát hagyd hogy nézzen a szellem. végülis mi baj származhat abból? meg ha meditálsz, hagyd hogy elárasszon a sirás, majd elmúlik az is... arra viszont ne gondol hogy milyen mosószert vegyél holnap, vagyis majd azt vedd meg amit elöször meglátsz és probáld meg kitalálni mi az -.-

ha meg sirnod kell akkor sirjál mig bele nem fáradsz és még akkor is, biztos van olyan hogy sirás meditáció, vagy szopi meditáció xD

ha tökös legény vagy végigcsinálod a meditációt, sőt erölteted a gombócok meg görcsök ellenére is...

2016. júl. 14. 06:07
 3/9 anonim ***** válasza:
ezekre a zavaró dologra az a legjobb, ha engeded, vagyis nem hadakozol ellenük. Jönnek, mint felhők az égen és mennek, mint a felhők az égen. Valahogy ott a tiszta nyugodt ég is benned, egy idő után megérzed, hogy az milyen jó.
2016. júl. 14. 07:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Most olyan állapotban vagyok, hogy a sport sem lazít el. Régen segített a futás. De most aközben is sírok, hogy milyen lassan telik az idő, sose telik el az a 45 perc, amit kitűztem célul. Vagy épp ordítok az idegtől, hogy teljen már az idő! Nem akarom, hogy alkalmatlan legyek a meditációra :/ Mi más segíthetne ki akkor a depresszióból?
2016. júl. 14. 11:15
 5/9 anonim ***** válasza:
ja az elfogadás is segit... csinálj belöle sportot, sirj addig amig csak kell, de meditálj közbe.. a meditációt akkor csinálod, ha nem utasitod el. Ez azt jelenti, hogy ha ideges vagy, ha lusta vagy, ha nem birod már az egészet, akkor is szakitasz időt a sirásra, elvonulsz... Hidd el, az a rossz ami a háttérben van, képes átváltozni jóvá is, tegyél érte.. ugy hogy elfogadod, és sirsz addig amig csak kell, azt teszel elsőre amit mond, éreztet... mert a meditácio: ki nem bujás a való dolgok mögül. :) A lényeg hogy vesd bele magad a rosszba, lényeddel, türéssel, eredménnyel (a csendes, türö) várakozás megváltoztathatja, főleg ha sok van belöle... ne tagadj ne legyél GONOSZ
2016. júl. 14. 13:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Meditàconak szàmit minden ami ellazit, megnyugtat. Ide tartozik az éneklés, zenehallgatàs, rajzolàs, futàs, uszàs, valamilyen hangszeren valo jàték stb...

Mint ahogy irtàk màr elöttem, a gondokat fogadd el, ha el akarod öket rejteni, vagy letagadni, csak rosszabb lesz.

Ha mindig màson jàr az eszed szokàsos meditàcio közben, vàltoztass a helyszinen példàul. Menj el valakivel / egyedül sétàlni a természetbe, majd ott probàld / probàljàtok meg. Egy séta a szabadban segit elfelejteni a gondokat.

2016. júl. 14. 14:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem rágörcsölsz.

És az is közbejátszhat , hogy nem üríted ki az elméd.

2016. júl. 14. 23:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Meditálj a múlandóságon!

Gondolj arra, hogy a "görcs" nem mindig volt benned. Volt egy olyan időszak, amikor nem volt. A "görcs" nem örök, -- tehát kell lennie egy olyan időszaknak is amikor újból nem lesz.

Van valami, ami folyamatosan foglalkoztatja az elméd, és abból veszi az energiáját, hogy nem akarod.

Legyél te a főnök, és "verdd át". hagyd, hogy legyen, én ne küzdj vele.

ENGEDJ neki, és mutasd meg, hogy Te akarod, hogy legyen. És pihenés képpen, lazíts, és gondolj másra, majd újra ess neki, akard, hogy legyen. Majd ujra gondolj másra....

Ezt rendszeresen ismételd, de ne nézd az órát.

Te vagy a FŐNÖK, ha elfáradtál, hagyd abba.

Aztán az egészet kezd elölről.

EGYEDÜL IS KÉPES VAGY RÁ!

2016. júl. 15. 02:58
 9/9 anonim válasza:
szóról szóra leírtad az én problémámat :/ még a szellemes dolog is és nekem is csak 2x sikerült, amikor álmos voltam
2016. júl. 15. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!