Írnátok tippeket nekem? Egyszerűen képtelen vagyok otthon ellazulni meditálás közben, iszonyat feszült vagyok. Míg pl. agykontroll tanfolyamon, meg pszichológusnál sikerült régebben.
4 éve végeztem agykontroll tanfolyamot, ott remekül eltudtam lazulni, csak sajnos olyan lusta lettem hogy nem gyakoroltam. Azóta szenvedek itthon, pedig Domján Lacis meditációkra szoktam gyakorolni, de iszonyatosan feszült vagyok. Nemrég pszichológusnál sikerólt meditálnom fél órát, utána itthon is próbáltam, de szintúgy majdnem szétfeszített a feszültség.
Ilyenkor mit lehet tenni??? Nagyon fontos lenne hogy végre tudjak meditálni! De évek óta a feszültséggel szenvedek és nem tudom hogy mit csináljak :(
Nyugodj le.
Vegyél nagy levegőt orrodon be, szádon fújd ki.
Ezt ismételd, és egyre lassabban szívd be, és fújd ki a levegőt.
Minden egyes kifújásnál szabadulj meg a negatív érzésektől, energiától, gátlásoktól, stressztől.
Minden egyes kifújásnál érzed a boldogságot, önbizalmat, békességet és nyugalmat. :)
És utána álljak neki a félórás meditálásnak? Igazából próbáltam már 10 perceset, 20 perceset, 30 perceset, de ha neki kezdek iszonyat feszült leszek.
Míg ha ilyen nyugtató zenét hallgatok attól meg kicsit eltudok lazulni, igaz csak nagyon picit
Olyan időpontot valasz meditalashoz amikor nem vagy feporogve nincs semmi dolgod terved, ha kávezol vagy doppingolsz pl reggel akkor azt hagyd el, es ne is meditacio elott sportolj, ha sportolsz, es ne is kutyát setàltass. Szoval mentalisan fizikalisan is nyugodt idopobtot vàlasz.
Azutàn a lazitast probald azzal a technikaval ami végigmefy az egesz testeden, asszem a labujakkal kezdődik azokra kobcentralsz es lazitod, haladva fejjebb lab, labszàr stb.
Előveheted a légzéstechnikát én pont fény-vagy levegőevők légzéstechnikájárol olvastam, ugy hogy nem is hiszek ilyenekben de a meditacio se jott be, de ennek a legz.techn-ànak azonnali hatasa van, nagyon meglepodtem hog csupan legzes ilyet okozhat. Asszem 4 levego mellkasba 4 hasba utana varialja valahogy, na mibdegy.
(A meditacio nekem azert nem jott be mert "ugy maradtam". Kiüritettem a gondolataim megtisztulast felazabafulast ereztem, erre kb még két napig voltam mibdenben bizonytalan, nem tudtam mit akarok, de azt se mihez lenne kedvem, menjek e x helyre v ne menjek..hàt azota sem meditalok inkább. Én a jelenben akarok lenni.
6-os vagyok, szeretnem ha jelezné bàrki, hogy van aki elolvassa egyalalan amit irtam?
En olvasom mindenkiét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!