Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Agykontrollal meg lehet...

Agykontrollal meg lehet szüntetni bármely fájdalom érzékelését?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor pontosan mi játszódik le a szervezetben?

2015. okt. 30. 22:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen de a többit nemigen tudom,
2015. okt. 30. 23:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Na, itt álljunk meg egy polgári szóra! A fajdalom a tested vészcsengője. Azt jelzi, hogy valami nincs rendben, és tenni kéne valamit. Ha kikötöd a vészcsengőt, lehet, hogy csend lesz, de a lángok továbbterjednek.
2015. okt. 30. 23:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából nem a kikötés érdekelne, hanem az átkonvertálás mássá.
2015. okt. 30. 23:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Régebben olvastam, hogy volt egy ilyen amerikai kísérlet, amit katonákkal végeztek. Ott is ez volt a cél, hogy megszüntessék a fájdalomérzetet. A kísérlet csúfos kudarcba fulladt, de sajnos részletekre már nem emlékszem. De ha érdekel, ennyi infóból lehet találsz már róla valami cikket vagy ilyesmit.
2015. okt. 31. 00:10
 5/8 Missi_Key ***** válasza:

NE.

az érzékelés csak jelzés. azt jelzi baj van. vagy a bajt szüntesd meg,vagy ne csinálj semmit.

kínos amikor leszakad a fél lábad te meg nem érzel semmit csak mész tovább egy lógó cafattal...eh..csak példa, és rosz,de érted mire gondolok ugye?

2015. okt. 31. 00:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen fájdalomküszöbről beszélünk. Mondjuk, ha a kisebb horzsolást 1-es skálán értékeljük akkor a 10-es skála olyan fájdalom, amit csak a morfin tud enyhíteni. Ez esetben az agykontrollal ,, önhipnózissal" az 5-ös skáláig tudjuk kontrollálni a fájdalom érzéket. Viszont van akinek magas a fájdalom bíró képessége és magasabb értékeket tud elviselni, de az agykontrollal nem szűnik meg a probléma, csak kontrollálni tudjuk a fájdalmat.
2015. okt. 31. 10:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Kikapcsolják a fájdalomreceptoraikat. Elmegy a fájdalom impulzus viszont nem dolgozza fel az agy.
2015. okt. 31. 14:02
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Nem vagyok biztos benne, hogy ez agykontroll volt-e vagy csak a hülyeség ereje, de itt egy példa: nemrég kórházba kerültem egy viszonylag jelentéktelen problémával, és infúziót kaptam. Hirtelen éreztem egy kisebb, de elég irritáló szúró fájdalmat ott, ahol belém szúrták a tűt, de nagyon utálok panaszkodni ezért 1-2 percig azt mondogattam magamban, hogy "nem érzek semmit, nem fáj semmim" és rövid idő után tényleg nem fájt semmim, szóval ellazultam, és aludni próbáltam. Több, mint egy óra múlva mozdítottam meg először az infúziós kezemet, és akkor vettem észre, hogy az alkarom kétszeresére duzzadt, mert félrecsúszott a tű és a vénám helyett a karomba ment az infúzió. A nővér azt mondta, hogy marhára csípnie és feszítenie kellett volna a cuccnak, de csak annyit érzékeltem, hogy nehezebb a karom az átlagosnál, azt is csak akkor, amikor mozgatni próbáltam.

Ez nyilván elég mindennapos és jelentéktelen eset, de tanulsága azért van: a fájdalom jó, mert kb be tudod határolni, hogy mennyire lenne sürgős kezelni a problémádat, de ha ezt "átkonvertálod" valami kevésbé kellemetlenné, akkor hajlamos leszel nem komolyan venni a dolgot.

2015. okt. 31. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!