Mit csináljak, ha meditációnál nem tudom elengedni magam?
az egy segítség, hogy ne "akard" elengedni magad:D
Ez a kemény akarat tud itt akadályt képezni.
Csak úgy, minden siker elérés nélkül, minden cél nélkül - most van egy nyugodt helyem és időm, hát meditálok - lesz, ahogy lesz, mindegy
Azután jönnek a képek a francba.. jönnek mint a felhők az égen és engedd, akkor mennek is mint a felhők az égen.
"ami jön azt fogadjuk, ami megy azt engedjük" zen mondás
A gondolatok zavarnak be? Nyüzsögnek a tennivalók, emlékek, vágyak, aggályok?
Nálam az vált be, hogy elképzelek egy fekete gömböt, és ennek a felszínére vetítem rá az összes dolgot, ami eszembe jut. Amint megjelenik rajta valami, képzeletben rögtön letörlöm a gömbről, még mielőtt kibontakozna a gondolat. Koncentrálok, próbálok csak az üres, tiszta gömbre gondolni. Egyre könnyebb, ahogy telik az idő, végül amikor elcsendesedik az elméd, a gömb is eltűnik, és csak az átható gondtalan nyugodtság marad.
Tulajdonképp az egó felelős a negatív gondolatokért.
És talán azért is hogy nem bírsz ellazulni.
Csináld, csináld és csináld!
Ha kitartó vagy, megtörik a blokk és akkor menni fog.:)
Sokáig én is így voltam vele. Kb kényszer volt a meditáció és nem igazán esett jól. Ma már élvezem.
Ehhez kellett egy nagy változás az életemben. Amit egyedül nem tudtam volna elérni. Olyan lelki gátak voltak amiket nem tudom, hogy másképp hogyan lehetett volna feloldani. Minden esetre én kerestem a megoldást. Több módszert is kipróbáltam hiába aztán végre megtaláltam azt ami tényleg megváltoztatta az életemet.
Ma már a meditáció nem kényszer hanem tényleg kívánom és iszonyat sok energia áramlik a testembe. Egy hideg szobában is melegem lesz, úgy hogy amikor elkezdem még fázom. Ma más sokkal jobb a közérzetem és nagyon jól érzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!