Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Előfordult már veletek hasonló?

Előfordult már veletek hasonló?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas a témában, de egyszer olvastam arról, hogy lehetséges az álmainkat irányítani. Igaz, fogalmam sincs, hogyan lelehetne ezt gyakorolni, hisz álmunkban nem vagyunk tudatunknál, de igazából nem is érdekel.

Az álmaim többsége kesze-kusza, nem tulajdonítok nekik nagyobb jelentőséget, nem hiszek az álomfejtésben sem. Általában hangulattól, kedélyállapottól függ, hogy éppen milyen jellegű az álmom, de ennél mélyebbre sosem ások.

Ma hajnalban viszont fura dolog történt. Álmomban egyszer csak belém hasított a felismerés, hogy bizony éppen álmodom. Ez nem a félálom-szerű dolog volt, amikor az ébredés határán vagy, de még álmodsz, és összemosódik a valósággal. Nem. Ennél az álomnál mélyen aludtam, és egy álom közepette egész egyszerűen mintha a tudatom felébredt volna, tudtam, hogy álmodom, tudtam, hogy alszom, de felkelni nem bírtam. Nehéz elmagyarázni, hogy mi is történt igazából, de fura volt. Lehetséges ez? Mármint, hogy egy álomban "felébred" a tudatom, de a testem tovább alszik. Mi okozta?

2015. szept. 14. 09:44
 1/6 OLYMPUS válasza:
Elsősorban alvásnál az agy elkezd erősen dolgozni hogy álomvilágot hozzon létre és ezáltal a test pihenni tudjon de amit te leirtál az körülbelül azzal magyarázható hogy túl valósághű álom volt és úgy értelmezted hogy az álom világ a valós világ és ezért egy ideig nem tudtál felkelni.
2015. szept. 14. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy történt. Ez akkor hasznos, ha épp rosszat álmodsz. Ha rájössz, hogy rossz, akkor fel tudsz ébredni. Mondjuk ahhoz is gyakorolni kell, nem megy csak úgy :D
2015. szept. 14. 12:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyik válasz se túl korrekt.

Létezik ilyen, sőt magadnak is elő tudod idézni, de hosszas gyakorlás kell hozzá. A lényege az, hogy akik begyakorolják ezt, már nem is 'álmodnak', hanem amint álomba kerülnek, ők alakítják, hogy mi történjen. Ehhez először meg kell tanulni meditálni, elmenni bizonyos szintekre, bizonyos agyhullám rezgésekre, ott különböző gyakorlatokat végezni, és ha jól emlékszem be kell 'égetni' az agyadba egy szimbólumot, vagy környezetet, amit ha látsz, akkor tudod, hogy álmodsz. Nem egyszerűek ezek, és tényleg nagyon sok gyakorlás kell hozzá, de nem lehetetlen az álom irányítása. (google)

Én pl az olyan dolgokon szoktam meglepődni, ami ma reggel is volt velem: ébresztett a telefon, rányomtam a szundira, visszaaludtam, majd álmomban megnyomtam egy gombot, és akkor ébresztett megint a telefon :D

2015. szept. 14. 12:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Éber álom, mással is előfordul. E kategóriában egy csomó agykontrollos próbálja előidézni magának, több-kevesebb sikerrel.

[link]

Illetve van olyan hogy már felébredsz de nem tudsz megmozdulni és hallucinálsz, többnyire valami ijesztőt, az meg az alvási paralízis.

[link]

Mindkettő előfordulhat bárkivel, mint például régen velem is.

2015. szept. 14. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, előfordult, spontán, valamennyire még tudtam is irányítani, mielőtt felébredtem volna.

Olyan viszont még nem, hogy ne tudtam volna felébredni belőle, hanem éppen ellenkezőleg.

2015. szept. 14. 14:41
 6/6 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen! Meditáció után volt amikor ebben az állapotban tudtam "ugrálni" az álmokban.. pl. álmomban egy épületben voltam, mászkáltam, aztán mikor hallottam hogy valaki jön felém (mögöttem volt) "átugrottam" egy jobb álomba, ami nekem örömet okozott.. Reggel 15 álomra emlékeztem.. És ez nem vicc!
2015. szept. 15. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!