Hogyan ürísem ki a fejem és zárjak ki minden zavaró tényezőt?
Mit kellene tanulnod? És mennyit?
Csöndben szeretsz inkább tanulni vagy pl. uszoda ahol hallani a víz hangját stb.?
Ülj le a székedre, vagy a parkba, vagy akár az árokpartra. Menj a szintedre, /feltételezem, hogy tudsz meditálni/. Mond el magadba(program), hogy mit fogsz csinálni. "szintemen vagyok, most kémiát (vagy mással helyettesítsd be) fogok tanulni. Minden adatot összefüggést és minden részletet megjegyzem és megértem első olvasásra. Bármikor fel tudom idézni, leírni, elmondani, előadást tartani az olvasottakból." Most kezdj olvasni. Ha végeztél az olvasással, újra mond el az állításokat, és csak ezután zárd le a tanulást.
Koncentráláshoz egy másik mód. Ülve végzed. Hunyd be a szemed, két kezedet tartsd magad mellett tenyérrel felfelé, képzelj egy narancsot /vagy almát/ az egyik kezedbe. Figyelj, a képzelt narancsra. Saccold meg a súlyát, emeld fel az arcodhoz, érezd az illatát. Ne sies, várd ki az időt amíg megérzed. Gyakorlással már pár másod perc is elég lesz. Ha eddig eljutottál, kezd el feldobni és a másik kezeddel elkapni. Érezd mintha fizikai világba csinálnád. Ha már megy dobd fel tízszer. Most emeld fel a fejed fölé, engedd el, maradjon ott. Figyelj rá folyamatosan, hogy ott van a fejed fölött. Most kezd el a tanulást.
Az előző programot is használhatod, de anélkül is működnie kell. Sok sikert a gyakorláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!