Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Tudatos álmodással kapcsolatos...

Tudatos álmodással kapcsolatos kérdsék (? )

Figyelt kérdés
Mi is történik ilyenkor pontosan?Mire jó?Hogy lehet elérni?Ugyanolyan pihenten ébredsz utána mintha tényleg aludtál volna?Gyorsabban telik az idő ,mint ha tényleg álmodnál?Nem veszélyes?

2014. máj. 25. 19:35
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
100%
A tudatos álmodásnak egyetlen "veszélye van" (már ha ezt veszélynek lehet nevezni). Inkább árny oldalnak hívnám. Az álmaidban megéled mindazt, amit a tudatalattidban van, de a mindennapi életben az EGO felülírja, hogy megtedd. Sokszor 1-1 álomból következtetni lehet arra, hogy mi is az ami igazán bánt, igazán nyomja a lelkedet. Olyan ez, mint egy tükör. Azonban ha én a tükörben olyan képet láthatok, amilyet csak akarok, akkor elveszti a tükör a funkcióját. Így az álom is.
2014. máj. 28. 10:25
 12/24 A kérdező kommentje:
És ha egyszer sikerül akkor utána mindig tudatos lesz ?
2014. máj. 28. 10:47
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Én csak úgy tudom elérni, ha beállítom az ébresztőt kora hajnalban, amikor tudom, hogy még biztos alszom (3 óra fele)ezután én úgy saccolom, hogy maximum fél órán keresztül tudok így álmodni. George Clooney el sem tudná képzelni hányszor mentem hozzá feleségül így:D

Van, amikor álom közben jövök rá, hogy álmodom, ezt nem tudom sehogy előidézni tudatosan.

2014. máj. 29. 17:46
 14/24 anonim ***** válasza:

,,És ha egyszer sikerül akkor utána mindig tudatos lesz?"

Nem. Jóval gyakrabban van ,,tudattalan" álom még azoknál is, akik folyton gyakorolják ezt. Ha pedig már képes vagy rá, nem gyakorlod és nem figyelsz rá, egyre ritkábban fog előfordulni veled.

2014. máj. 30. 01:38
 15/24 anonim ***** válasza:

,,Ha egy éjszaka 4x álmodunk lehet olyan ,hogy pl:az első a tudatos(vagy mindig az utolsó az) de utána el felejtjük?"

Előfordulhat, sőt, álom közben is nagyon könnyen elfelejtheted hogy ez nem is a valóság.

2014. máj. 30. 01:40
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

,,Hogyan ébredhetek fel belőle a leggyorsabban?"

Fixálod a tekintetedet, azaz egyetlen pontot nézel.

2014. máj. 30. 01:41
 17/24 anonim ***** válasza:
Aztán csak óvattosan, nehogy a váróban köss ki! ;D
2014. jún. 1. 07:37
 18/24 anonim válasza:
100%

Nekem már sokszor volt ilyen tudatos álmom és mikor ebben az állapotban voltam sokat kísérleteztem azon hogy hogyan lehet sokáig benne maradni mivel amikor rájöttem hogy az nem a valóság kb fél percre rá mindig felébredtem.

De rájöttem hogy van egy lehetőség amivel ha valaki jól csinálja akár órákat is az álomban tölthet.(tudatosan)

A módszerhez azt kell előbb tudni hogy miért ébredünk fel.Például ha a pulzus nagyon megemelkedik akkor garantáltan felébredsz, illetve nem ajánlatos megállni valahol hosszabb ideig mert a dolgoknak változnia kell, és egy nagyon fontos dolog ha csak úgy elkezded az álom fizikáját felülírni akkor az vagy nemsikerül vagy ha sikerül úgy felébredsz mint ha kötelező lenne felkelni.

A módszeremmel ezek a dolgok megkerülhetők úgy hogy helyet cserélünk az álombéli önmagunkkal. Ez alatt azt értem hogy ha nem tudjuk hogy álomban vagyunk, nem tudatosan de felébredés nélkül felforgathatjuk az egész álom világot mivel az álom mindig az amit mi akarunk, a rémálmot is mélyen akarjuk hogy megtörténjen.

Tehát amit a gyakorlatban tegyetek az az hogy ha már tudjátok hogy álomban vagytok akkor viselkedjetek hasonlóan mint mikor nem volt tudatos az álom. De nem szabad hagyni hogy az álom történései befolyásoljanak téged.Mert ha befolyásol akkor elfelejted hogy az egy álom ne engedj annak amit mondanak és ne mond el az álomban senkinek hogy az nem a valóság és az álomban ne is gondolkozz a valóságról. Ha ez is sikerül akkor mélyen belül szinte ösztönösen kell akarni valami megtörténtét és akkor meg is fogy történni.

Tehát finoman kell egyensúlyozni a tudatos és a nem tudatos álmodás között. És csak hogy írjak egy sztorit is. Egyszer támadtak meg engem mikor ebben az állapotban voltam úgy 30 ember egyszerre valakiért mindenki meg akart ölni én meg mikor körbevettek közéjük létrehoztam egy atombombát lehet túlzás volt :) én meg átmentem szellem módba tehát érinthetetlen voltam és bumm. Gondolom mondanom se kell hogy szinte azonnal felébredtem kb a fél álomvilágot kinulláztam ezzel a húzással, de megkapták.

2014. jún. 1. 20:39
 19/24 A kérdező kommentje:
Kösz! A tippeket.De lenne még egy kérdésem te milyen technikát használsz vagy ,hogy éred el a tudatos álmodást?Én 1 hétig csináltam kb naponta 6-7-szer a valóságtesztett de semmi hatása nem volt.
2014. jún. 4. 14:15
 20/24 anonim válasza:
100%

Én vagy úgy jövök rá hogy egy álomban vagyok hogy valami teljesen abszurd dolog miatt megkérdőjelezem azt hogy az a valóság,

vagy megpróbálok visszaemlékezni a közelmúltra.

Ez a második többször jön be viszont azzal számolni kell hogy amikor az ember az álomban van akkor neki a múlt nem feltétlenül a valóság múltja hanem az álomnak.

Tehát az is lehet hogy a néhány órával korábbi álomra fogsz emlékezni.

Talán eleinte az jobban segíthet hogyha Olyan dolgokra gondolnál hogy mit csinálok majd holnap. Pl: Holnap elmegyek Dolgozni,és előtte még be kell fizetnem a csekket.

Az ilyen összetett gondolatmenet az álomban képes kizökkenteni abból a közegből és az éber tudatod felébredhet az álomban.

Ha ez se válna be próbáld azt hogy megállsz az álomban és nem figyelsz a körülötted lévő dolgokra csak kezdj el gondolkozni valamin.

Ha ezt sokszor csinálod előbb vagy utóbb biztosan megtalálod azt a gondolat szórt amivel azonnal rá tudsz jönni hogy egy álomban vagy.

2014. jún. 6. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!