Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Ki mit nevez vagy képzel...

Ki mit nevez vagy képzel meditációnak és olyankor pontosan mit csinál, hogyan teszi?

Figyelt kérdés
Észrevettem itt rövid olvasgatás után, hogy sokan sokféle dolgot értenek meditáció alatt. Van, aki azt képzeli (hallucinálja), hogy ki kell ürítenie az elméjét, van, aki koncentrációs gyakorlatot végez, és van, aki simán relaxál. Ti milyen fajtát végeztek és hogyan "meditáció" címszó alatt? :)

2014. máj. 14. 23:39
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Volt amikor annyi pálinkát ittam, hogy valamin elmerengtem(meditáltam), és reggel ugyanabban a testhelyzetben tértem magamhoz az asztalnál ülve.

Na ez meditálás volt!

2014. máj. 14. 23:51
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
én olyankor azt érzem, h. kellemesen bizsergőn elzsibbadnak a végtagjaim- mélységtől függően akár az egész testem- és lenyugszom, jobban tudok gondolkodni, az álmaim is könnyen eszembe jutnak. van, hogy nagyon mélyen sikerül és nagyjából transzba esek, nagyon kellemes, nyugalommal teli érzés, akár víziókkal
2014. máj. 15. 00:17
 3/10 A kérdező kommentje:

köszi, arra vok kiváncsi, hogy tudatilag milyen technikákat használtok, pl.

1. "kiürítem az elmémet, nem gondolok semmire"

másik:

2. "becsukom a szemem, befelé figyelek, hagyom a gondolatokat felbukkanni egymás után, figyelem a belső mozit"

mindenki mást gondol itt meditációnak, lehet hogy mindenki másról beszél? :)

2014. máj. 15. 00:29
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Az hogy különböző fajtájú gyakorlatot látsz és leírást, az azt mutatja hogy mi is mások vagyunk. Mindenki más gyakorlat hatására éri el ezt a típusú tudat állapotot, az agy ilyenkor béta hullámokról alfára kapcsol, illetve meditáció "mélységétől" függően a többi agyhullámra áll át. Én például túlzottan nem szoktam látni dolgokat, mintsem érezni, valaki inkább lát és érez... stb

Én a légzéses technikát szoktam használni, figyelem a légzésem és lazítok.

Gondolkodással is lehet meditálni, ha a gondolat tárgya boldog és nyugodt dolgokról szól, idegesen nem éred el a meditatív állapotot.

Annyi módszer ahány ember, mindenkinek más jön be.

2014. máj. 15. 00:39
 5/10 anonim válasza:
49%
Nekem a horgászat is meditáció, vagy ha tekerek egyet az erdőben, természetben vagyok. 20/F
2014. máj. 15. 00:47
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
4 es vagyok, az 5 ös válaszolóról jutott eszembe, hogy cselekvés közben is elérheted ezt az állapotot. Akkor is ebben az állapotban vagy amikor félálomban vagy. Minden nap átéled, csak nem feltétlenül tudatosan, hogy azt mondhasd: hogy na ez az!
2014. máj. 15. 00:50
 7/10 anonim ***** válasza:
58%
Pont, hogy semmit. A gondolkodás nélküliséget jelenti, amikor megszabadulsz a fejedből nyüzsgő mentális zajtól, ami folyamatosan karattyol.
2014. máj. 15. 04:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálam az úgy van,hogy mikorra eljutnák tényleg a meditációhoz addigra álmos leszek és bealszom.
2014. máj. 15. 09:00
 9/10 anonim ***** válasza:

A relaxáció, a kontempláció, a jelen megélése, a terápia, gondolatmentesség stb... nem ugyanaz!

A közös bennük az hogy mindegyiket lehet a meditáció állapotában csinálni.

2014. máj. 15. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy meditációnak számít-e,ezen én is gondolkoztam és tettem is fel kérdést,hogy annó még karate eddzések végén le kellett ülnünk,becsukni a szemünket és végiggondolni hogy mit csináltunk eddzésen és mit tanultunk
2014. jún. 7. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!