Ki mit nevez vagy képzel meditációnak és olyankor pontosan mit csinál, hogyan teszi?
Volt amikor annyi pálinkát ittam, hogy valamin elmerengtem(meditáltam), és reggel ugyanabban a testhelyzetben tértem magamhoz az asztalnál ülve.
Na ez meditálás volt!
köszi, arra vok kiváncsi, hogy tudatilag milyen technikákat használtok, pl.
1. "kiürítem az elmémet, nem gondolok semmire"
másik:
2. "becsukom a szemem, befelé figyelek, hagyom a gondolatokat felbukkanni egymás után, figyelem a belső mozit"
mindenki mást gondol itt meditációnak, lehet hogy mindenki másról beszél? :)
Az hogy különböző fajtájú gyakorlatot látsz és leírást, az azt mutatja hogy mi is mások vagyunk. Mindenki más gyakorlat hatására éri el ezt a típusú tudat állapotot, az agy ilyenkor béta hullámokról alfára kapcsol, illetve meditáció "mélységétől" függően a többi agyhullámra áll át. Én például túlzottan nem szoktam látni dolgokat, mintsem érezni, valaki inkább lát és érez... stb
Én a légzéses technikát szoktam használni, figyelem a légzésem és lazítok.
Gondolkodással is lehet meditálni, ha a gondolat tárgya boldog és nyugodt dolgokról szól, idegesen nem éred el a meditatív állapotot.
Annyi módszer ahány ember, mindenkinek más jön be.
A relaxáció, a kontempláció, a jelen megélése, a terápia, gondolatmentesség stb... nem ugyanaz!
A közös bennük az hogy mindegyiket lehet a meditáció állapotában csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!