Hogyan tudnám fejben elhatározni, hogyha látok embereket akik rólam beszélnek a leg kevésbé sem érdekeljen, valamint, ha kb 5-6 személy piszkál egyszerre, akkor hogy lehetne figyelmen kivül hagyni?
ez a népi kultúránk része, azért :)
kibeszélni másokat, ez valami hobbi itt
ismerőstől hallottam, hogy kiment külföldre, és munkahelyen próbált beilleszkedni, és egy kollégáról akart beszélni, mikor az nem volt jelen. Azt mondta, néztek rá kerek szemekkel, hogy mi van? Mert nem beszélnek arról, aki nincs jelen.
Ő meg így próbált beilleszkedni, pletykával, mások kibeszélésével, panaszkodással, amiket itthonról vitt magával, mert itt ez alap.
Heller Ágnes, a filozófus könyvében is olvastam hasonlót,
hát elég meredek még elképzelni is, mert én is azt tapasztalom, hogy itt mindenki szeret mindenkit kibeszélni, megítélni, más dolgával foglalkozni... és ha valaki ilyenbe kezd, és mondod, hogy bocs, nem akarom kibeszélni a másikat, akkor még hülyének is néznek vagy besértődnek...
Szóval minek is gondolkozol azon, hogy miért? nem te vagy az oka :) inkább legyél alanya, mint résztvevője :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!