Agykontroll tudományos magyarázata?
Szkeptikus vagyok. Kipróbáltam az agykontrollt, nekem működött.
Eszembe jutott egy elmélet, amivel tudományos módszerekkel (tankönyvfizikával) lehetne bizonyítani az AK alaptételét:
Az elmélet alapfeltevése az, hogy a gondolkodás eredménye a gondolat, tehát a gondolatot az agy hozza létre.
Az agy a gondolkodáshoz energiát használ fel. A gondolkodás (mint minden más folyamat) hatásfoka nem lehet 100%. Ezek szerint egy része az energiának egy része veszteségi, másik része pedig a gondolat energiája.
Megjegyzés: azért írtam tankönyvfizikát, hogy különválasszam a mindenféle alternatív, még el nem fogadott/téves elméletektől.
Kérésem: ha valahol logikai bukfencet találtok, kiegészítenétek, pontosítanátok vagy egyszerűen máshogy tudjátok, írjátok le.
Célom, hogy végre tudományosan is bebizonyítsuk, hogy az AK igenis működik.
Definiáld már nekem légyszíves mit értesz "energia" alatt.
Az ezotéria-hívők annyira szeretik ezt a szót, csak megmagyarázni nemtudják. Milyen energia? Mi a mértékegysége? Lehet vele számolni? Átültethető a matematikába?
Az agyokntorll egy áltudomány. Áltudomány mert valóságos tudományos alapjai vannak, de ami erre ráépül az csak mese hülyéknek. Ennek a mesének a része a telepátia, meg a gondolattal történő távgyógyítás.
Egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Te nem vagy szkeptikus, csak annak álcázod magad.
#4:
>a tétel: a gondolatok energiával rendelkeznek.
Maga a gondolat az agy neuronjainak működése során keletkezik, amihez természetesen energia kell. Ahogy írtad, nyilván ennek is van vesztesége, a hasznos része pedig a neuronok működtetésére fordítódik. A gondolat azonban nem azonos ezekkel az agyi impulzusokkal, hanem az általuk képzett információval: a gondolat a gondolkodás terméke. Magának a gondolatnak nincs energiája, a gondolkodásnak van, amit számolni, mérni lehet.
>Feltesszük, hogy a gondolatokat az agy hozza létre. A gondolat az eredménye a gondolkodásnak.
Igen, persze, az agy hozza létre, és a gondolat a gondolkodás terméke. Egyetértek.
De ezektől függetlenül ez még nem támasztja alá, se nem bizonyítja az agykontroll működését. Abból, hogy az agy energiát használ fel, nem következnek azok a dolgok, amiket az agykontroll vagy a vonzás törvénye állít.
Ingoramus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!