Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Agykontroll tudományos magyará...

Agykontroll tudományos magyarázata?

Figyelt kérdés

Szkeptikus vagyok. Kipróbáltam az agykontrollt, nekem működött.

Eszembe jutott egy elmélet, amivel tudományos módszerekkel (tankönyvfizikával) lehetne bizonyítani az AK alaptételét:

Az elmélet alapfeltevése az, hogy a gondolkodás eredménye a gondolat, tehát a gondolatot az agy hozza létre.

Az agy a gondolkodáshoz energiát használ fel. A gondolkodás (mint minden más folyamat) hatásfoka nem lehet 100%. Ezek szerint egy része az energiának egy része veszteségi, másik része pedig a gondolat energiája.

Megjegyzés: azért írtam tankönyvfizikát, hogy különválasszam a mindenféle alternatív, még el nem fogadott/téves elméletektől.

Kérésem: ha valahol logikai bukfencet találtok, kiegészítenétek, pontosítanátok vagy egyszerűen máshogy tudjátok, írjátok le.

Célom, hogy végre tudományosan is bebizonyítsuk, hogy az AK igenis működik.

2013. nov. 14. 09:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

Definiáld már nekem légyszíves mit értesz "energia" alatt.

Az ezotéria-hívők annyira szeretik ezt a szót, csak megmagyarázni nemtudják. Milyen energia? Mi a mértékegysége? Lehet vele számolni? Átültethető a matematikába?

Az agyokntorll egy áltudomány. Áltudomány mert valóságos tudományos alapjai vannak, de ami erre ráépül az csak mese hülyéknek. Ennek a mesének a része a telepátia, meg a gondolattal történő távgyógyítás.

Egyébként egyetértek az előttem szólókkal. Te nem vagy szkeptikus, csak annak álcázod magad.

2013. nov. 14. 14:48
 12/13 anonim ***** válasza:

#4:

>a tétel: a gondolatok energiával rendelkeznek.

Maga a gondolat az agy neuronjainak működése során keletkezik, amihez természetesen energia kell. Ahogy írtad, nyilván ennek is van vesztesége, a hasznos része pedig a neuronok működtetésére fordítódik. A gondolat azonban nem azonos ezekkel az agyi impulzusokkal, hanem az általuk képzett információval: a gondolat a gondolkodás terméke. Magának a gondolatnak nincs energiája, a gondolkodásnak van, amit számolni, mérni lehet.

>Feltesszük, hogy a gondolatokat az agy hozza létre. A gondolat az eredménye a gondolkodásnak.

Igen, persze, az agy hozza létre, és a gondolat a gondolkodás terméke. Egyetértek.

De ezektől függetlenül ez még nem támasztja alá, se nem bizonyítja az agykontroll működését. Abból, hogy az agy energiát használ fel, nem következnek azok a dolgok, amiket az agykontroll vagy a vonzás törvénye állít.

Ingoramus

2013. nov. 14. 14:51
 13/13 anonim válasza:
100%
Hát ha már annyira hiszel benne, használhatnád hasznosabb dolgokra is. Például a dolgozat "elhalasztása" helyett hatékonyabb tanulásra...
2013. nov. 24. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!