Ti hisztek a pozitív gondolkodásban?
Hiszek, de nem teljesen megfelelő a "gondolkodás" kifejezés. Az agynak több szintje van. A legmélyebb az ösztönös szint, ahonnan az érzések jönnek, és kívül van a racionális szint, ahol a külvilág érzékelése és a tudatos gondolkodás történik. A kettő között pedig van mégegy szint, amely azt próbálja meghatározni, hogy mi is a valóság: az érzés, ami belülről jön az ösztönös szintről, vagy az, amit kívülről a szemünkkel látuk és a józan eszünkkel gondolunk, illetve ezeknek valamilyen keveréke.
A pozitív "gondolkodást" az ösztönös szintre is le kell vinni, de az már nem gondolkodás, hanem érzés. Ha ez sikerül, akkor a pozitív érzések legbelülről, az ösztönös szintről jönnek, ez a lényeg.
Ez az én elméletem legalábbis, de van némi tudományos alapja is, amely az agy felépítéséből és működéséből adódik.
én hiszek
amióta a pozitív dolgokra gondolok jó dolgok történnek velem,még ha csak be is képzelném,nem változtatna azon hogy jobb lett az életem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!