Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Tényleg elérhető változás?

Lila nyuszi kérdése:

Tényleg elérhető változás?

Figyelt kérdés

Aki megjátssza, hogy jókedvű és magabiztos az az is lesz, de emellett érződik benne, hogy olyan mintha egy álarc lenne rajta.

Mindenkinek az a valóság amit megél. Mennyi idő szükséges, hogy ne érezzem szerepnek?

Depressziót is meg lehet szokni, jókedvet is.

De pl. arra gondolok, hogy minden tökéletes, hamarosan lesz egy társam, egészséges vagyok, stb. az nem olyan mintha homokba dugnám a fejem és ámítanám magam?

Csak mert almának látok valamit attól még nem változik körtévé vagy nem is biztos, hogy az alma. Elég hülye egy példa, de a lényeg ezzel az analógiával fogalmazható meg.

Mi garantálja, hogy ami történik az pont az agykontroll hatása, lehet amúgy is úgy lenne.

Vagy csak csinálni kéne amit kell és ne érdekeljen lesz-e eredménye? Az engem nem motivál ha nincs miért.

2012. dec. 15. 01:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az ilyesmi arról kéne szóljon, hogy az erős hit tényleg olyanná alakítja a dolgokat, amire valaki vágyik. Csak az a gond, hogy ez a görcsös kergetése valaminek, ami az agykontrollban van pont egy nagy bizonytalanságot testesít meg szerintem. Egyszerűen egy bizonytalan lélek sajátja szerintem, hogy folyamatosan szajkózza magában a vágyait. Hogy lehetne valami jókedvű és magabiztos, ha a tudatában folyton egy monoton szöveg megy? Ráadásul a folyamatos kudarc is ott van, mert hiába mondogatja és nem. És akkor azt mondják neki, hogy ő a hibás, mert nem mondogatja elég jól :D

Az igazi erő az lenne, ha abban tudnál bízni, hogy bárhogy is alakul az életed az úgy van jól. Ha lesz társad, ha nem, ha beteges leszel, ha nem. Ez is egy abszurditás persze valahol. Hogy lenne jó egyedül betegen elpusztulni. És mégis...

Ha erre képes lennél, akkor őszinte tudna lenne a jókedv és magabiztosság. Mert a fenti azt jelentené, hogy a helyén vagy bárhol vagy is. És az ily módon megszerzett jókedv ki tudja lehet több egészséget és jobb emberi viszonyokat hozna.

2012. dec. 15. 02:36
 2/4 anonim ***** válasza:

A pozitív gondolatok mellet őszinte érzés sem árt. Az érzések erősebbek.

És az, hogy mikor használ az tőled függ. Itt nincs tankönyv és parancsnok tanárni vagy uralkodó politikus, aki megmondja, hogy így lesz és úgy, hogy megtéveszen és álomba ringasson. Itt pont az ellentettje van a tudáshoz. Mindenkinél egyénileg működik és a használatnak a nagy részét magadra kell szabnod. És minél jobban ténynek veszed az illuzió világot amiben élsz most, annál nehezeben tudod alkalmazni. De a tapasztalatok megmutatják mi igaz.

önámítás meg nincs maximum ha te ezt képzeled és máris blokkoltad magad.

Ugyanis az van amit te elhiszel. Egy ember ítélheti el saját magát az pedig önmaga.

2012. dec. 15. 07:42
 3/4 anonim ***** válasza:

"De pl. arra gondolok, hogy minden tökéletes, hamarosan lesz egy társam, egészséges vagyok, stb. az nem olyan mintha homokba dugnám a fejem és ámítanám magam? "

Akkor van gond, ha valóban van tudat és a gondolatainknak, érzéseinknek szerepe van abban milyen életet élünk meg, befolyásolják a jövőt...

Ekkor nem mindegy, hogy milyen gondolat-érzés minta van a fejedben.

Ezért érdemes figyelni a gondolataid. S a negatívakat tükrözni, szembeállítani velük egy pozitívat, vagy olyat amit szeretnél...

De nem úgy hogy reggel 10 perc alatt kitalálom a napi pozitív gondolat adagot, majd utána egész nap a világvégéről elmélkedem :D

2012. dec. 15. 08:41
 4/4 A kérdező kommentje:

1. Nagyon jókat írtál. Pl, az hogyan higgye, hogy így lett jó akinek meghal valamelyik szerette akár balesetben. :/

Mindennek 2 oldala van és időbe telik mire kiderül, hogy tényleg úgy a jobb.

Azt vettem észre akkor történik meg amire gondolok ha elképzelem milyen jó lenne és aztán csak szépen csendben elvagyok magamban, elbambulok.

2012. dec. 15. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!