Nem tudom, hogy jó helyre írok-e. Szerintetek lehetséges valamilyen módon olvasni mások gondolatában esetleg hallani? Igazából nem hiszek az ilyenekben, de most elgondolkodtam rajta.
Szerintem nem képes rá akárki és tanulni sem lehet. De képesek lehetnek rá egyesek, de ők már ezen képesség birtokában születtek. Gondolj bele, egy átlagembernek gyakran a saját gondolataitól is fejfájása lesz, nem bírná ki gondolatok áradatát máshonnan és szelektálni sem tudna.
Viszont vannak jó megfigyelők, akik az emberek jelleméből, magatartásából, mimikájából tudnak következtetni mások lépéseire. Jó emberismerők. De ez nem gondolatolvasás.
Hát, nekünk a párommal van ilyen, de gondolom, közrejátszik, hogy 15 éve együtt vagyunk.
Mindennaposak az olyanok, hogy arra gondolok, be kéne hozni a kólát a konyhából, és ő feláll, és behozza, tegnap még kifelé menet mondott is annyit, hogy "Hozom." Pedig meg sem szólaltam.
Vagy pl. múltkor levest főztem, és én a répát, zöldséget mindig hasábba vágom, valahogy ez a megszokott, sohasem másképp, ezt tanultam anyukámtól. De ahogy kipakoltam az előkészületekhez, eldöntöttem, hogy karikákra fogom vágni, valahogy belémcsapott az érzés, hogy ezt most így KELL. Párom felajánlotta, hogy segít, elkezdett hámozni, pucolni, mire észbe kaptam, hogy basszus, nem mondtam neki, hogy karikákra vágja, na mindegy, végül is nem lényeges. Odanéztem az asztalra, és akkor láttam meg, hogy karikákra van vágva a répa is és a zöldség is. Meglepődtem, kérdeztem, hogy miért így csinálta? Azt mondta, hogy nem tudja, úgy emlékszik, mondtam neki, hogy így csinálja. Pedig nem mondtam.
De attól függetlenül, hogy ez a kérdés ezotéria-kategóriában van, nem tartom természetfelettinek. Inkább két ember, aki szereti egymást, valójában tényleg "kitalálja egymás gondolatait". De az, hogy idegeneknél lehetséges-e, hát, azt nehezen hiszem, bár mindig érdeklődve olvasom az ilyen jellegű kutatásokat. Szerintem egy "átlagos" ember nem képes rá.
Én gyakran kitalálom mire gondolnak mások... és néha olyan mintha hallanám is. Kicsit furcsa volt mikor ezt először észleltem.
Szerintem tanulható, vagyis ahogy az agyadat fejleszted és ha "ki tisztítod " az agyad.
Nekem ez akkor kezdődött amikor régen sokat próbáltam meditáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!