Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Tudatos álmodás. Hogyan...

Tudatos álmodás. Hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet legegyszerübben és lebbiztosabban elérni a tudatos álmodás állapotát ?
2012. ápr. 5. 12:58
1 2
 1/12 Tóth Bulcsú ***** válasza:
100%
Én anno foglalkoztam vele. Elvileg az a lényeg, hogy álmodban rá kell jönnöd arra, hogy álmodsz. Én erre azt a módszert ismertem meg, hogy mindig leírod, hogy melyik nap éppen mit álmodtál. Aztán összehasonlítod ezeket, és olyan motívumokat keresel, amik ismétlődnek. Mittom 10 álmodból 7-ben a belváros egyik szoborjánál jártál. Ha a valóságban elmész a belvárosban amellett a szobor mellett, akkor mindig tedd fel magadban a kérdést, hogy most álmodsz-e? Nézd meg alaposan a környezetedet, magadat, hogy minden normális-e. Gondolj arra, hogy pl.: Ha ez egy álom, akkor fogok tudni lebegni. Elképzeled, hogy lebegsz. Nem sikerült, tehát tudod, hogy ébren vagy. A lényeg az, hogy ezt mindig el kell játszanod, amikor a valóságban elmész a szobor mellett (most ennél a példánál maradva). Egy idő után ez rögzül, és rutinossá válik. És ha legközelebb álmodban megint a szobornál találod magad, akkor az agyad jelzi, hogy most megint ideje valóságellenőrzést végezned. Aztán észreveszed, hogy sikerült lebegned, tehát nem vagy ébren, alszol. És ha tudod, hogy álmodsz, akkor onnantól amit elképzelsz, azt meg is tudod ott teremteni. Az már más kérdés, hogy fenn is tudod-e tartani ezt az állapotot, mert nagyon sokszor felébredhetsz spontán. Ez kezdő TA-soknál gyakori.
2012. ápr. 5. 13:06
 2/12 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbben? Sehogy.

Két módja van. Az egyik így hangzik. Amikor már a REM fázisban vagy, kb. 2-3 órája alszol, akkor a szemed fölé helyezett lámpa gyors villogásba kell hogy kezdjen. Ennek hatására remélhetőleg álmodban reagálsz, hiszen észre kell venned a villogást, és rájössz, hogy álmodsz. Erre vagy fölébredsz, mert agyad így reagál a szokatlan szituációra, vagy jöhet a tudatos álmodás.

A másik: egy nap tízszer végiggondolod a napodat, a legelejétől. Kezdve az ébresztő hangjától a cipőbekötésen át a jelen pillanatig. Minden részlet fontos. Ha ez megvan, egy idő után, kb 7-8 nap előjön álmodban ez a reflex és elkezdesz gondolkodni, hogy telt a napod. Ha napközben nem voltál a gyakorlatok (napi 10) közben felületes, akkor rájössz álmodban, hogy ez csak egy álom.

De itt sincs vége. Nem fogod rögtön úgy irányítani ahogyan akarod. Kb 4-5 hónap elteltével fogod elérni, hogy tudj bármit csinálni. És addig kitartó munka kell. napi 10-szer

10 perc, és alaposnak kell lenned.

szóval láthatod, nem egyszerű. Én nem ismerek olyat akinek ez sikerült volna. És nekem sem sikerült.

2012. ápr. 5. 13:12
 3/12 anonim ***** válasza:
persze nem a kedvedet akartam elvenni. remek dolog lehet, és megéri kitartónak lenni. kiélheted fantáziád elég rendesen. úgyhogy hajrá.
2012. ápr. 5. 13:15
 4/12 anonim ***** válasza:
nem ismersz olyat akinek sikerült :D tele van az internet olyan emberekkel akiknek sikerült és az élményeikről beszélgetnek és nekem is megy bár nekem eleinte spontán jött de aztán gyakoroltam aztán most itt vagyok.
2012. ápr. 5. 14:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem ez gyerek koromtol termeszetes volt,hetente minimum egyszer volt tudatos almodasom,nagyon jo dolog,imadtam :) aztan kb.olyan 16lehettem,ki akartam probalni,hogy megölöm magam,hogy meg is milyen lehet meghalni,es erre felriadtam,es azota nincs tudatos almodasom :( ugyhogy,ha veletlenül sikerül neked,az öngyilkossagot soha ne akard kiprobalni...
2012. ápr. 5. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Régebben próbálkoztam vele. Volt, amikor spontán összejött, de volt, hogy úgy próbáltam elérni, hogy elalvás előtt gondoltam valamire, pl. a cicámra, hogy vele álmodjak, és amikor előbukkant álmomban, akkor rájöttem, hogy most tulajdonképpen alszom. :) Egyébként, a tudatos álmodást nem szabad túl sűrűn alkalmazni, mert nem egészséges...
2012. ápr. 5. 19:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Tele van az internet olyanokkal, akiknek sikerült. Értem. Az internet nem a leghitelesebb információforrás.
2012. ápr. 6. 10:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Nekem is volt egyszer de azóta nem azért érdekelt hogy hogyan is lehet ezt szándékosan alőidézni, köszi a sok vákaszt :)
2012. ápr. 6. 13:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Én, az utóbbi időben annak is örülnék, ha álmodnék (az ember mindig álmodik), de elfelejtem, mire felébredek.
2012. ápr. 12. 07:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Ajánlom neked, hogy látogasd meg a tudatos-alom.hu oldalt, itt a főoldalon lefelé görgetve megtalálod a technikák jó részét.

Én a valóságtesztek mellett ajánlom a Számolós technikát, és a "szemhéj foltjai" technikát.

Az utóbbi kettőről tudok részletesebb leírást adni.

Én még csak most kezdtem el de tudok segíteni technikák megtalálásában, illetve könyveket tudok neked ajánlani még.

Ha érdekel írj privátot!

2012. máj. 24. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!