Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mi a tudatos álmodás?

Mi a tudatos álmodás?

Figyelt kérdés
Valamelyik helyen azt olvastam, hogy tudod, hogy álmodsz ( az nem nagy cucc mert én születésem óta tudom) Valahol meg azt, hogy tudod irányitani magad az álmodban, nem csak nézed az álmot. Most melyik az igaz?

2012. ápr. 4. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy tudod, hogy álomodsz, nem olyan tudás, mint pl. 2+2=4, hanem álmodás közben jössz rá, ill. tudatosítod, hogy álmodsz. Nekem már volt párszor ilyen élményem, de irányítani nem nagyon tudtam, erőlködtem, mint a franc, aztán semmi. De szerintem csak én vagyok béna...
2012. ápr. 4. 14:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezek féligazságok, bár a tudatos álomnak különféle meghatározásai vannak, nem az a lényeg, hogy tudod, hogy álmodsz. A leglényegesebb pont a tudatállapot innen a tudatos álom kifejezés. Szokták még lucidus álomnak is hívni ami a tudat világosságára utal. Tudatos álom során a tudatállapot közelít az ébrenlétihez, tisztában vagy vele, hogy álmodsz, természetesen képes vagy irányítani az álmot ÉS ezen felül normálisan tudsz gondolkodni, hozzáférsz az emlékeidhez és tudod, hogy nincsenek szabályok korlátok.

Példával élve: Sokan rájönnek a rémálmaikban, hogy az nem a valóság. A tudatállapotuk azonban nem tiszta így nem ismerik fel, hogy nincs mitől tartaniuk, nem tudják, hogy simán szembenézhetnek velük. Esetleg fel tudnak ébredni, vagy könnyebben el tudnak menekülni. De ez nem tudatos álom.

Egy tudatos álmodó ha felismerte, hogy rémálma van nem menekül, nem fél mivel tudja, hogy nincs mitől. Emlékszik, hogy lefeküdt aludni, tudja, hogy veszély nélkül szembenézhet a rémálomalakkal.

Prof Paul Tholey megfogalmazásában a tudatos álom során:

- Az ember tökéletesen tisztában van azzal, hogy álmodik.

— Az álmodó tudatállapota egyáltalán nem zavart.

— Érzékszervei éppúgy rendelkezésre állnak az álomban, mint ébren.

—Az álmodó tökéletesen emlékszik nappali életére.

—Mind ébren, mind az álomban teljességgel emlékszik eddigi

tudatosan álmodott életére.

2012. ápr. 4. 14:27
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm :D hasznosak voltak a válaszok. Én velem az szokott megesni, hogy álmomban mondom a "gonosznak", hogy tudom, hogy ezt álmodom és csípőre tett kézzel tök nyugodtan bámulom őt :P
2012. ápr. 5. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!