Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Miért történt ez (tudatos álom)?

Miért történt ez (tudatos álom)?

Figyelt kérdés

Olvastam technikákat, hogyan kell tudatosan álmodni. Nem görcsöltem rá a dologra, egyszerűen mikor eszembe jutott, megkérdeztem magamtól "ez most álom vagy valóság?" De mivel ez nem volt olyan rendszeres (mindig elfelejtettem), igazából nem is vártam nagy eredményt. Egyik éjjel rosszat álmodtam, mikor az álmomban hitelen ráeszméltem, hogy most csak álmodom. Mivel elég negatív álom volt ezért fel akartam volna ébredni. Egyszer csak arra ébredtek, hogy ülök az ágyamban. Lemegyek a szüleimhez, mikor megint valami elkezd rosszra fordulni. Rájöttem, hogy ez megint csak egy álom. Aztán megint "felébredtem" és megint és megint, és a legvégén már zokogtam az ágyamban mert tudtam hogy hiába érzem azt, hogy ébren vagyok, igazából mindig egy újabb álomvilágban ébredek.

Komolyan megijesztett, még mindig azt érzem, mintha órákig lettem volna az álomvilágban kétségbeesetten, hogy sosem fogok felébredni igazából.

2012. ápr. 2. 23:39
 1/6 gyuri494 válasza:
szerintem ha folytatódna kell egy orvos vagy valaki mert nem egészséges ha így megy tovább
2012. ápr. 2. 23:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez még egyszer történt meg, bár az is igaz, hogy azóta nem is vágytam ilyesfajta élménye. Mikor már tényleg felébredtem, akkor csak az emléke maradt meg, de az elég mély nyomot hagyott.
2012. ápr. 2. 23:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál az hamis ébredés. Nincs még megfelelő kontrollod. Nem jöttél rá hogy az álomvalóságot te teremted. Úgy lehet felébredni hogy megpróbálsz visszaemlékezni a szobádra és elkezded mozgatni a végtagjaid. Ha nem jön elsőre össze próbáld ismét, de ne pánikolj, mert biztonságban vagy. Vagy átkívánhatod magad egy szép helyre. Aztán belealszol és reggel ébredsz fel.
2012. ápr. 3. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Valamint nem is tudatos álom, csak féltudatos. Tudatos álomban a gondolkodás, viselkedés az ébrenlétihez hasonló, birtokában vagy az emlékeidnek és tudod, hogy az álomvilág semmilyen veszélyt nem jelenthet rád és az akaratod szerint tudod változtatni. De például a téves ébredés ellen védekezhetsz úgy, ha reggelenként normális valóságtesztet csinálsz. (Volt egy kérdés arról, hogy milyen valóságtesztek vannak, keres rá)Esetleg olvass utána rendesen a tudatos álmodásnak.

Amúgy az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy felébredj az, ha egy pontot nézel. Az ember ált a REM szakaszban azaz gyors szemmozgásos alvási szakaszban álmodik. A szemmozgás pedig leköveti az álombélit így ha csak egy pontra fókuszálsz a REM szakasz véget ér így az álom is szükségszerűen szertefoszlik.

2012. ápr. 3. 10:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha sokáig egy pontot nézel, akkor is felébredsz, mert megszakad a REM (Rapid Eye Move(ment?)) fázis.
2012. ápr. 3. 18:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a tanácsokat! :)
2012. ápr. 4. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!