Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Írja már meg nekem valaki,...

Írja már meg nekem valaki, mire jó a tudatos álom?

Figyelt kérdés
Az csak egy álom, nem válik valóra minek ringatni magad? Ébredés után csak rosszabb, mert rájössz hogy az nem a valóság.

2012. márc. 23. 14:48
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%

Nem értem a "felháborodásodat".

Aki konyít hozzá, az sem folyamatosan tudatosan álmodik.

Egyébként nagyon jó gondolatmenetet írt le az előttem lévő, hogy ez is a tapasztalatunk része.

Tudatos álomban nem csak jó dolgokba mehetsz bele, és nem csak szivárványokon sétálhatsz.

Olyan szituációkba is belemehetsz, ezzel gyakorolva a bátorságot, amitől félsz. Szerintem ez már az önfejlesztés egy szintje. Mert ha álmodban letudod küzdeni a félelmed, a valóságban könnyebb dolgod lehet.

Az imaginnáció (szimbólumterápia) is hasonló, de az már pszichológia, de ott is a képzeletedre van szükség.

És az álmokkal is ilyen,olyan formában foglalkoznak terápiás szinten. Úgyhogy mielőtt azt mondod valamire, hogy hülyeség, előtte tájékozódj picit.

Mondjuk egy jó álom után, én is sajnálom, hogy nem valóság,de amikor rájövök, hogy az a szörnyűség csak álom volt, mégis belementem a helyzetbe, és legyűrtem álmomban, könnyebben indulok neki a napnak...

2012. márc. 23. 16:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Vannak egyébként olyan TÁ irányzatok amiben nem avatkoznak bele az álom cselekményébe. Helyette az álom megfejtésére koncentrálnak, magában az álomban. Viszont ha alakítod is az álmot, lesznek random események. Tehát ha a tudatalatti nagyon akar még elhelyezhet jeleket.
2012. márc. 23. 17:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Minek írod ki a kérdést ha csak azért is tiltakozol ellene és hülyeségnek tartod?

És azért jó mert a valóságban nem csinálhatod meg de az álmaidban bármilyen vágyadat tudod teljesíteni. De ha nem akarod úgy sem érted meg...

2012. márc. 23. 17:32
 14/18 A kérdező kommentje:
nem látom hol írom azt, hogy ezhülység vagy baromság.!!!! abszolut tiszteletben tartom mások véleményét. a kérdést azért tettem föl, mert kíváncsi voltam rá mi is ez.
2012. márc. 23. 18:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy módja a tanulásnak.

Például: meg lehet tapasztalni, milyen egyszerű magad által alakítani a világot, amit ébren rengeteg, elsősorban benned gyökerező korlát miatt nem tudnál megtenni.

Másik példaként ha képes vagy az álom tudatos alakítására a saját spirituális védelmed miatt sem kell aggódnod. Persze ez nem a hozzád hasonló, csak materialista világnézetű embereknek való példa, de hozzá tartozik a dologhoz.

Általában én is a spontán álmok híve vagyok, mert remek szórakoztató álmaim vannak, de ha némi tudatosságot csempészel bele, meglepő élményekre tehetsz szert.

2012. márc. 23. 19:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A terápiás alkalmazás annyira nem új keletű, engem is így tanítottak meg a tudatos álmodásra még a 80-as években.

Azóta persze már inkább már csak egy szórakoztató extra. :)

2012. márc. 23. 21:13
 17/18 anonim válasza:
100%

Látom elég lekezelő vagy...

Szóval:

Míg te éled az életed, addig egy tudatos álmodó is ugyanannyit él egy nap alatt, PLUSZ még alvás közben is emlékeket, tapasztalatokat szerez. De mindenképp, ÁLMÁBAN IS SZÓRAKOZIK.

Nekem pont ezért tetszett meg a téma. Az élethez úgy ad PLUSZT, hogy nem vesz el semmit! (időt - mert ha ébren csinálsz valamit, akkor azt más tevékenység idejéből veszed el, erre mondják, hogy mire szakítasz időt. Aludni, meg így is úgy is ugyanannyit alszol)

2012. jún. 21. 21:22
 18/18 anonim ***** válasza:
A kérdező roppant gyenge elméjű ember lehet... A tudatos álom olyan mint egy videójáték csak éppen a sokkal életszerűbb, akármit csinálhatsz, a képzeleted a határ. De azt is értsd már meg hogy közben TUDOD hogy te csak álmodsz. Szerintem nagyon jó szórakozás és sokkal jobb kedvű vagyok egész nap tőle, sőt néha még várom is hogy mikor aludhatok el...
2012. júl. 28. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!