Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Nem találom a helyem, veletek...

SNW kérdése:

Nem találom a helyem, veletek volt ilyen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nemtudom hol a helyem a világban, sok téma foglalkoztat, vallás, vonzás törvények, saját magam megfejtése és nagyon bosszantó de úgyérzem néha egy lépésre állok attól hogy rájöjjek valamire ami boldogabbá teheti az életemet, boldogabbá úgy hogy ne legyenek szürkék a napjaim

már mindenben kerestem a megfejtést, sportolok rendszeresen sokmindent csinálok hogy lekösse az energiám vagy esetleg megtaláljam mit szeretnék csinálni de egyszerűen vannak néha olyan érzéseim hogy megérinthetetlen vagyok, nyugodt vagyok és minden tiszta magam körül semmi miatt nem aggódom, de egyszerűen nem tudom folyamatosan fenntartani a kontrollt nem tudom hogy mit keresek igazából de üresnek érzem az életem, úgyérzem valami számomra nagy dologra rá kéne jönnöm de nem tudok, szeretnék érvényesüli az életben, jobb dolgokat bevonzani és persze teszek is értük de sokszor van úgy hogy tenni sem tudok mert nincs mit, nem tudom mi ez a zagyvaság amit összehordtam, megfogalmazni sem tudom csak annyi érzés kavarog bennem és bárhogy keresek, kutatok valami választ nem találok semmit.

2011. nov. 30. 23:15
1 2
 1/16 zeronibble ***** válasza:

Egy mestert megkérdeztek egyszer, hogy mi kell a megvilágosodáshoz. Azt válaszolta: Fiam, hát keress rá! :D

[link]

Annyit tudnék javasolni, hogy érzésre válogass, és csak valódi játékként keress, másképp nincs semmi értelme. Játszottál gyerekként, ez is ugyanaz a meló. Furának tűnhet, mégis ez van! :)

2011. nov. 30. 23:31
 2/16 anonim ***** válasza:
Jézus Krisztus
2011. nov. 30. 23:44
 3/16 anonim ***** válasza:
inkább művelődj, olvass sokat minthogy ilyen baromságokkal foglalkozz.
2011. nov. 30. 23:48
 4/16 A kérdező kommentje:
Kedves János ha neked ez baromság igazán sajnállak hogy sosem merengtél el a dolgokon úgy igazán.
2011. nov. 30. 23:53
 5/16 anonim ***** válasza:
persze, dolgokat bevonzani, még mit nem... (olvastam a Titok c. könyvet.)
2011. nov. 30. 23:55
 6/16 A kérdező kommentje:
tény és való hogy ezek a dolgok léteznek, ha nem elég tiszta az irományomból akkor nem arra van szükségem hogy megerősítsd, vagy lebeszélj arról hogy mi létezik s mi nem, csak szeretnék fejlődni új szintekre lépni és jobban használni ezeket a dolgokat, hogy ki miben hisz, azt ember válogatja!
2011. dec. 1. 00:05
 7/16 anonim ***** válasza:

értelek, kérdező, és ismerem ezt az érzést

nem találom a helyem, keresem az utam - ez egy életre szóló dolog ám...sőt, lényege az életnek.. csak ahogy múlnak az évek, sok mindent felismer ezzel kapcsolatban az ember.

Azt a nagyon fontos dolgot, hogy az "itt és most "- csak az, ami ténylegesen van.

A múlt: az emlékeinkben, a jövő, a képzeletünkben, de az „itt és most”: az van.

Ha elkalandozok - a múltba,vagy fantáziálva a jövőbe, elszalad a pillanat, és máris illuzórikussá válik. És elvész. Ahogy jönnek az események, fogadd, legyél „jelen” bennük” akkor tudod, mit kell tenni. Ez persze nem könnyű, csakígy leírni könnyű, de érdemes próbálni. Tehát figyelni, és jelenlétből cselekedni. Azonkívül jó a tematikus gondolkodás: valamilyen témán következetesen haladni. Kitartani mellette, amíg megnyugtatóan megértettem. Dolgozni raja. Azután a következőn. A felszínes kapkodás megint csak arra jó, hogy elillanjon az idő. Jó a csendnek is hagyni néhány percet, naponta. Lecsendesíteni a tudatot.

zen történet:

- Mester, nem találom az utamat!

- Ott van a lábad alatt!

2011. dec. 1. 00:24
 8/16 zeronibble ***** válasza:

"persze, dolgokat bevonzani, még mit nem... (olvastam a Titok c. könyvet.)"

A kesergőt kívülről nézve jól látszik, mit is jelenthet ez a fura "bevonz" ige az ő esetében. Persze, hogy a leglényegesebb oldala szinte mechanikus: ráhangolódni, észrevenni a kapcsolódó lehetőségeket, bizakodva igent mondani a várható nehézségekre, és a félelemből passzív helyett valódi izgatottsággal cselekvővé válni. Az irracionális része maga a művészet. Ahogy a dac derűvé válik, a keserűség kísérletező kedvvé, a düh hosszútűréssé, a lemondás kereséssé, ahogy a fejlődéstörténet valódi önmeghaladássá válik, az már szépirodalmi. Megtévesztő lehet a száraz transzcendencia szót hallani ennek kapcsán, de ha valaki elkapta a fonalat, akkor még erről is a valóság, tehát a fent felsorolt nemes átalakulások jutnak eszébe, és még több is.

Aztán hogy tényleg van-e olyan rétege a létezésnek, amiről semmit vagy keveset tudunk, hogy van-e helye benne logikának? Vagy inkább az van, hogy már minden műszert feltaláltunk, amit fel lehetett, és csakis megmagyarázható és bizonyítható dolgok létezhetnek a világunkban? Ez már igazán hit kérdése.

2011. dec. 1. 10:43
 9/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én is sokszor bolyongok, teljesen átérzem a problémád, tudom miről beszélsz.

A válasz, a kulcs a megvilágosodás tudatállapotában rejlik, így tudnám leginkább kifejezni. Ez alatt azt értem, hogy megvalósítod Önmagad. Ha ez nincs meg, akkor bolyongsz. Viszont ha teljesnek érzed az életed, akkor azt jelenti, hogy megvalósítottad önnön magad. Próbáld meg ezt az érzést meghagyni és a 'rosszabb' időkre eltenni, akkor felidézni, esetleg leírni papírra, hogy mit érzel akkor, mikor lelked éber, nem pedig az egod vezérel. Ehhez két dologhoz van szükségem, azaz két dolog tudja nekem megadni ezt, persze mindkettő ugyanazt 'szolgáltatja', színt visznek az életembe:

- Pár óra hossza együtt töltött idő a kedvesemmel. Annyira felemelő, akkor nem gondolkodok, hanem élek, érzek, önmagam vagyok, semmi gátlás, még ha rossz a környezet is elfogadom azt és nem panaszkodok, mert vele lehetek és nagyon jól érzem magam a bőrömben vele. Ezzel mindig meg tudom valósítani önmagam, ha pár órára láthatom.

- A hobbim! Művészet, rajzolás. Te is keress magadnak valamit. Egy olyat, ami elfelejteti az idő múlását! Nagyszerű érzés felkelni néhány óra rajzolás után a székből, hogy na, végre csináltam valami értelmeset, színt hoz a szürke hétköznapba és teljesen felébreszti a lényem.

Keresd meg te is a saját utad. Én ezektől vagyok 'megvalósult'. Valósítsd meg magad is, még ha nagyon nehéz is! A társadalmunkban nem kell tenni a kényelemért. Viszont ettől a kényelemtől megvakulsz. Nem érzed a szabadságot. Ne nézz tv-t, ne mosasd az agyad tovább. Ha valóban szabad akarsz lenni, akkor élj, csinálj valami hasznosat, amiben örömöd leled!

+1: Hallgasd meg FankaDeli néhány számát, ő engem nagyon sokat inspirált abban, hogy szabad és boldog életet éljek:

http://www.youtube.com/watch?v=8EFtqP8g8qY

http://www.youtube.com/watch?v=6HnmbgSskWU

http://www.youtube.com/watch?v=yGYFiX3fr4c

http://www.youtube.com/watch?v=g822qFhguws

Bocsi, 11 órás műszakon vagyok túl, nem volt valami szuper a megfogalmazás. Remélem segítettem! 17f

2011. dec. 2. 23:47
 10/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszadó!

köszi a részletes magyarázatot igen eltalátad mit érzek viszont érdekel hogy te mit értesz ezalatt "mikor nem az egod vezérel" eddig azon gondolkodtam hogy mi is az én stílusom hogy lenne jó ha viselkednék, előnyös számomra és arra jutottam hogy nem lehet megváltoztatni az univerzumot a történéseket, így megpróbálok mindenhez az adott szituációhoz a legjobban alkalmazkodni

2011. dec. 3. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!