A gondolatnak ekkora teremtő ereje lenne?
Figyelt kérdés
Kiskorom óta van az ha elképzelek valami eseményt az megvalósul.Ha jó,ha rossz.Melyik a valószínűbb?Megérzem ezeket,vagy pedig a gondolatomnak van teremtő ereje?2011. nov. 21. 13:15
11/20 anonim válasza:
Nooszféra létezése még nem bizonyított. Ha bebizonyítják akkor, pedig a vallások dőlnének meg.
12/20 anonim válasza:
Jaj, ezt a fickót bírom,megnevettet. Ha jól értelek, akkor, ha desztillált vízből készítünk jeget, akkor a szerkezete mindig más, és ezt a körülötte lévők gondolatai variálják, ugye? Egyébként én úgy hallottam, hogy az igazán nagy guruk a vízet is képesek formálni, nem csak a jeget, de nem vagyok szakértő a témában.
13/20 anonim válasza:
Ok, akkor mondok más példát a gondolat erejére,hagyjuk a vizeket.
Mi van a placebo hatással?
14/20 Antimod válasza:
Az előttem szólónak igaza van, a gondolatnak, koncentrálásnak vannak általunk még nagyrészt nem ismert hatásai.
Két, futólag említett kísérlet:
1) Telepátia létezésére állítólag már "laboratóriumi keretek között", azaz "tudományos módon" is született releváns bizonyíték.
2) Szintén szignifikáns különbség van a zaklatott, illetve a nyugodt környezetben elhelyezett növények fejlődése között.
Szerintem ez csak a jégyhegy csúcsa.
15/20 anonim válasza:
A tudományos elit soha nem fogja elismerni az ilyen bizonyítékokat, aki hasonló kutatásokat végez, azt sarlatánnak titulálják, és ellehetetlenítik a munkáját.
16/20 Antimod válasza:
A placebót már elismerik, tudományos szaklapokban lehet olvasni. És azt is, hogy hat, hiszen úgy folynak a gyógyszerkísérletek is, hogy a kontrollcsoport egyik fele placebót kap. És náluk is komoly százalékban csökkennek a tünetek!
17/20 anonim válasza:
Az agy a test irányító központja. Én egy szóval sem állítottam, hogy nem tudja irányítani a testet, csak azt, hogy a gondolatnak annyi behatása van az anyagi világra, amennyit a test tud hatni. A piramisokat nem odagondolták, hanem véres verítékkel hurcolászták oda a köveket. A növényekről meg a telepátiáról pedig annyit, hogy én nem mondom, hogy ezek a jelenségek nem léteznek. De amíg tudományos bizonyítékot nem látok rá, addig nem hiszek benne. Tudományos bizonyítéknak nevezem, ha azonos laboratóriumi körülmények között azonos módon létrejön a jelenség. Én úgy tudom, hogy ezt még nem sikerült prezentálni a telepátia esetében. Különben vidáman puskáznék a vizsgáimon...
18/20 anonim válasza:
Igen. A gondolatunkkal teremtünk, minden ami létezik körülöttünk ( kivéve a természet ), a gondolatunk által jöttek létre, a művészet is. A te kérdésed mindkét változata igaz. Gondolatunkkal önmegvalósító hatást érünk el, nem babóna, hanem mi vonzzuk magunkba, utána járunk akkor is ha nem akarjuk, pusztán a gondolat miatt. És vannak megérzések is, amikor nem gondolunk rá folyton, hanem mindig előjön, megjelenik...
19/20 Antimod válasza:
"Tudományos bizonyítéknak nevezem, ha azonos laboratóriumi körülmények között azonos módon létrejön a jelenség."
Így van. De nem csak tudományos bizonyítékok vannak.
20/20 anonim válasza:
És ha arra gondolsz, hogy valami nem úgy történne mint ahogy gondoltad akkor az megtörténne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!