Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mit jelent pontosabban a...

Mit jelent pontosabban a belső béke? Hogyan érhető el?

Figyelt kérdés
2011. okt. 29. 11:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe a Dalai Láma tanait, én már elolvastam az egyik könyvét. Egy kis ízelítő, ami részben kapcsolódik a belső béke megtalálására: [link]
2011. nov. 3. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha ezek a lelki béke leírásai, akkor mi van akkor, ha az a része, hogy bátorság amin tudok változtatni változtassak is, az sincs már meg? Mennyi van még az exitálásig?
2011. nov. 3. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Előző, én spec nem értem a szavaidat, lehet nem vagyok egyedül ezzel. :) Felhomályosítanál?
2011. nov. 4. 10:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Azért nincs belső békénk (bár keressük), mert túlságosan kifinomultak vagyunk már, és azt a bizonyos pszichológiai károsodást már összeszedtük.

(Lásd lentebbi idézet)

"A kifinomult ember átalakulhat primitívvé. Ez valójában azt jelenti, hogy az ember életfelfogása megváltozik. A régi értékek változnak, szorosabb kapcsolatok fűzik őket a természethez, az állat- és növényvilághoz. Ez az új létezés megköveteli, hogy a tudat aktívan befogadja az események többszörösen összetett, bonyolult hálózatát, amit mi közönségesen természetnek nevezünk. Megköveteli, hogy bizonyos tisztelettel kezeljük az ilyen természetes rendszerekben szunnyadó erőt. Ha az ember képessé válik erre az aktív befogadásra és tisztelettudásra, ezt nevezik "primitív lét"-nek.

Természetesen áll ennek az ellenkezője is: a primitív ember is átalakulhat kifinomulttá, ez a folyamat azonban iszonyú pszichológiai károsodásokkal jár."

Amúgy mindnyájunknak 4 arca van.

Egy amit mutatunk.

Egy ami létezik.

Egy amit igaznak tartunk.

És egy, amelyik igaz.

Ha az a személy aki vagy, nagyon hasonlít ahhoz, amit a nagybetűs Élet nevű színielőadáson játszol, akkor megvan a belső békéd. Ha nagyban különbözik az amit mutatsz kifelé, attól amilyen valójában vagy, akkor nincs...

2011. nov. 5. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!