Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Ki mit gondol a DejaVU érzés....

Ki mit gondol a DejaVU érzés. Röl?

Figyelt kérdés
Ezt a kérdés csak azért tettem fel mert épp ilyen érzésem van . és kiváncsi vagyok, hogy ti milyen értelmet tulajdonitottok neki !
2011. jún. 14. 11:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon sok itt a mellébeszélés pedig ez nagyon egyértelmű!

A Dejavu, hiba a Mátrixban ami akkor keletkezik be ha valaki megpróbál felülírni egy kódot.

2011. jún. 14. 12:53
 12/23 anonim ***** válasza:
53%

A DeJavu egy különleges érzés.NINCSEN tényleges bebizonyitott adat róla,és ennélfogva nincsen rá értelmes magyarázat sem.

Velem is megtörtént már egy kétszer az életem során,és volt egyszer már olyan is,amikor tudtam,hogy Dejavumvan,és ami a legijesztőbb volt,hogy emlékeztem hogy megfog csörreni a telefonom,és még mondtam a férjemnek is abban a pillanatban,hogy hol a telefonom,mert csörögni fog.És abban a pillanatban csörögni kezdett.Kirázott a hideg,de egyben nagyon izgalmas érzés volt.

Én úgy magyarázom ezt a dolgot,hogy ugye tudjuk hogy az agyunk 10%-kát használjuk vagy esetekben ennél kevesebbet,vagy kicsit többet.A kicsit többetnél,már a Zsenik vannak.

Most mindenki képzelje el,hogy mi lenne ha megtudnánk nyitni,illetve használni tudnánk az agyunk 100%-kát,és teljes kapacitással működne.Mindent látnánk?Vizen járnánk?Repülnénk?Matematikai zsenik lennénk?

A választ nem tudni,de nagy valószinűséggel,lennének extra képességeink.Én a Dejavu-t ennek tudom be.Nálam általában olyan érzést kelt,hogy azt a bizonyos szituációt már megálmodtam,ezért ismerős az érzés,de mint mondtam csak egyszer fordult elő,hogy tudtam is mi fog történni,és az megis történt.Nah ez a hihetetlen.Valószinüleg,álmunkban fel fel nyilik egy-bizonyos kis doboz a tudalattiban,ami kienged bizonyos,ingereket,képeket,és mivel az agyunknak saját beépitett memóriája van,ezért ezeket a fel-fel bukkanó képeket azonnal rögziti,és mikor ébren vagyunk,és véletlenül találkozunk a már látott szituációval,egyszercsak egy Dejavu érzés kerit minket hatalmába.

Én hiszek az agyunk hihetetlen tulajdonságaiban,amit nem ismerünk,és ha lenne rá mód hogy egy napig használhassam teljes kapacitáson biztosan kiakarnám próbálni.

Mintha most láttam volna amúgy erről egy filmet, a Csúcshatást.Arról szól,hogy van egy gyógyszer ami ideig óráig,kinyitja azokat a bizonyos zárt ajtókat az agyunkban,és 100%-kos működéssel üzemel.Nagyon fasza film,ajánlom mindenkinek.Persze ahogy a film is megmutatja,minden csodának megvan a hátránya is.

Mint ahogy a nagy zsenik sem élnek,60 éves kornál tovább,és általában sokat betegeskednek,és betegségben halnak meg.Nah ez viszont bizonyitott.

A kérdésedre a válasz, hogy mit gondolok a Dejavurol,röviden csak annyit,hogy a Dejavu az agyunk egyik csodálatos villanása,amikor beenged minket a zárt ajtók mögé,mégha csak egy két másodpercre is.

2011. jún. 14. 13:03
 13/23 A kérdező kommentje:

Összefüg ezzel ? :

Lélekvándorlás az az -inkarnáció-az emberi lélek újjászületése egy másik testben a halála után.Egészen addig még meg nem oldja a karmáját és el nem éri a Nirvánát.

pl.-a néma gének.....amit a tudósok felfedezése igazol , ezek tárolják az információkat.

-reinkarnációs utazások , ahol az illetőt az előző életeibe lehet vissza vinni.

- de ja vue érzések, jéééé...itt már jártam , ezt már ismerem, azt már átéltem érzések.

2011. jún. 14. 13:19
 14/23 anonim ***** válasza:
Több fajta feltételezés is van de mindegyikben van valami kis bökkenő.
2011. jún. 14. 14:04
 15/23 A kérdező kommentje:
?
2011. jún. 14. 14:06
 16/23 anonim ***** válasza:
Kedves 45%, a pontos okát valóban nem ismeri senki jelenleg, ez az elmélet viszont azért hibás nagy valószínűséggel, mert a tapasztalatok szerint nem szükséges mindkét oldali érzékszerv működése az érzés kialakulásához. Természetesen nem a vallásban vagy az ezotériában kell keresni a megoldást. A jelenségre talán a legéletszerűbb magyarázat, hogy az agy "félrekapcsolása" miatt összekeveredik a rövid-, és a hosszútávú memória.
2011. jún. 14. 14:53
 17/23 anonim ***** válasza:

A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:03

Vannak hibák abban, amit írtál az agy 10%-os használatában, többet használunk, csak más időben, illetve nagy mennyiség van fenntartva a memóriának is. Illetve, amit te leírtál azt nem deja vu-nek hívják, sajnos a nevét nem ismerem, de nekem is olyanom szokott lenni, igen abban igazad van, hogy ezt általában megálmodni szoktuk, sőt be is tudod magadnak lőni, hogy kb mikor álmodtad. A deja vu, ugye hivatalosan azt jelenti "ez már megtörtént", általában akkor van ilyen érzésünk, ha valami nagyon hasonló dolog történik velünk, mint, amit EBBEN az életünkben éltünk meg, nem értem egyesek miért hozzták fel a vallást, se az EZO-s magyarázatokban, se máshol nem láttam még olyan magyarázatáta deja vunek ami a vallással kapcsolatba hozható lenne (még).

2011. jún. 14. 21:25
 18/23 anonim ***** válasza:

Téves, a dejavu-nak van bizonyított elmélete, egyébként magyar kutatótól, csak mivel az általa alkotott elmélet mellékesen magyarázza ezt a jelenséget is, nem nagyon érdekelte, hogy nagyon nyomassa (más irányba ment tovább).

A lényege, hogy az emlékezeted úgy működik, hogy minden észlelésnek, gondolatnak van egy aktivitás mintázata. Az agy egy területe, a hippocampus, amikor emlékezünk újra létrehozza ezt az aktivitásmintázatot (idővel persze, nem fog ugyanannyira létrejönni, mivel morzsólódnak le a dolgok).

Így igazából az emlékezetnek fontos eszköze a gátlás. Legátolni azt az aktivitást, ami nem illik oda. Az agyunkban minden funkció, tevékenység érzékeny (van, amelyik jobban, van amelyik kevésbé). Amikor egy olyan érzékeny funkció, mint a gátlás, egy pillanatra rosszul működik (ez az oka rengeteg minden lehet, valami környezeti hatás, belső történések), akkor egy kicsit megbolondul a rendszer is.

Amikor pedig ez történik, nincs gátlás, így a jelenlévő aktivációról nem tudjuk eldönteni, hogy az az épp aktuális vagy csak újra előidézett aktiváció. Az ezzel járó érzést hívják dejavu-nak.

2011. jún. 15. 17:20
 19/23 Mulder614 válasza:
Én magamtól is elő tudom idézni hogy rámtörjön ez az érzés.Pár másodpercig tart és utána fejfájás jön. Néha magától tör rám,de általában én magamnak okozom szándékosan.Ezt nem tudom mivel lehet magyarázni!
2011. szept. 11. 20:19
 20/23 BanánosJoe válasza:
Egyszerűen a halántéklebeny epilepsziás rohamával magyarázom.(: Ha nem tudjátok mi az rá is lehet keresni.; DD
2012. júl. 7. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!