Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Az alábbi dolog természet...

Az alábbi dolog természet feletti képesség, amit gondolatban tudok művelni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy eleg !1x! hallanom egy dalt, es utana ha barhol barmikor meghallom, mintha gondolatban elore tudnam a dalszoveget, ereznem az osszes ritmust.

A szoveghez igazodva folyamatosan leforditom magyarra a fejemben, majd elkepzelem gondolatban, ami tortenik a zeneben. A vegere mar egesz csatater lesz, vagy epp kellemes seta az egen, angyalokkal megspekelve. Ajj de jo lenne, ha nem csak "gondolat" lenne...nem tudom leirni szavakkal amit erzek. Ezek melle meg azt is hozza tudom kepzelni gondolatban, ahogy dolgozok, es futok.

Olyan viszont nem megy 2 gondolatmenetben 2 szemely szerepel, es elkepzelem parosaval a dolgokat.

Gondolom ha sokat csinalom ezt, akkor megfajdulhat a fejem?!

2011. jún. 11. 21:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

22:12: hat ez kesz horror XD

05:09: ennyire azert nem. nem csinalom ezt 24/7, csak ha nagyon nagyon unatkozok, pl munkahelyen, akkor szoktam radiot hallgatni es ott. Igy nagyon gyorsan telik az "ido".

10:51: kiskoromban jartam fuvolazni, zongorazni, es szolfezsra is. nagyon jol ment, de valamiert abba hagytam. Igy evekkel kesobb ha hallgatom a zenet, mindig verem a ritmust kulonbozo targyakon. :) Miert szerinted ilyen palyan kene elhelyezkednem? Az az igazsag, nem tudom hol kiprobalni magam.

2011. jún. 12. 18:57
 12/19 anonim ***** válasza:

10:51 vagyok

Szerintem mindenképpen érdemes lenne újra elővenned valami hangszert. Aztán ha még mindig jól megy, akkor akár elhelyezkedhetsz ott is. Ha meg nem is ebből fogsz megélni, hangszeren játszani jó dolog :)

2011. jún. 12. 21:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Milyen munka hely ahol ennyire lehet unatkozni?
2011. jún. 13. 07:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem Mozart ugrott így be valamiért most így rólad, próbálj már meg majd egyszer magadtól zenét írni!
2011. jún. 14. 22:08
 15/19 A kérdező kommentje:

zenét írni? mármint ha saját magam csinálom, az már az gondolom...

ezeket régebben szerkesztettem őket egy szimpla zeneszerkesztővel:

(amilyen sorrendben linkeltem, nekem a szerint a skála szerint lettek beosztva)

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. jún. 16. 11:25
 16/19 anonim ***** válasza:
ebből jó lenne tudni mennyi a te munkád mert nem ismerem ezeket a zenéket :D; am az előbb azt akartam mondani, h komponálni :P csak nem jutott eszembe a szó.
2011. jún. 18. 22:55
 17/19 A kérdező kommentje:

az a baj nem tudom mire gondolsz. ez mind a 4 sajat gyartmany, csak a hangok voltak adottak, amiket egybe raktam:D maskepp nem tudom leirni.

igazabol nem tudom miben probaljam ki magam, mert valaki valamiben tehetsegesebb, mint barki.

nemtom mit jelent pontosan az h zenet irni, plane a komponalni...azt sem tudom:D

de ha mar itt tartunk, gondoltam nezegetem mire vagyok meg kepes.... ha hallgatok egy dalt aminek ismerem a ritmusat, rogton kepes vagyok atirni a szoveget fejben, es eneklem csak mas szavakkal, de ritmusra. Es impovizalok, nem talalom ki elore csak ugy jon.

2011. jún. 19. 01:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Nah, szerintem te nagyon jó zeneszerző lennél, a komponálni azt jelenti, hogy pl (én se vagyok nagy szakértője a dolognak) van egy opera, vagy egy akármilyen koncert (most ilyen hangszeres koncertre gondolok), és annak te írod meg a kottáját.
2011. jún. 20. 01:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Találsz egy verset, ami zenei hangokra inspirál, az a zeneszerzés.

Minden versnek meg van a zenei hangulata. Ha valóban tehetséges vagy ezt észre veszed. Zenével a vers mondanivalóját emelik ki

2011. jún. 28. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!