Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Ha Mozart-ot hallgatunk...

Ha Mozart-ot hallgatunk tényleg 50% al jobban tudunk tanulni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 15:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A zene melletti tanulással az a baj, hogy az így eltárolt emlék előhívása ugyan amellett a zene mellett lesz jó. A zene a tanulás monotonitását azért tudja csökkenteni.

Az említett 50% meg egy ultra nagy marhaság, kivéve ha Mozart zenéjét tanulod kottából:) Netán erre a szituációra hipnotizáltak/programoztak.

2011. jún. 1. 17:15
 12/22 anonim ***** válasza:
Tessék egy nagyon összeszedett angol olvasnivaló gyüjtemény a kérdésedről: [link]
2011. jún. 1. 17:19
 13/22 anonim ***** válasza:
31%
nem
2011. jún. 2. 00:02
 14/22 anonim ***** válasza:
Igen, kimutatták. Tanultuk is azt a kísérletet módszertanon, mert jó példa arra, hogy miket lehet elrontani egy vizsgálatban
2011. jún. 2. 10:12
 15/22 anonim válasza:
Nem közvetlenül a zene, de segít. Valójában csak abban segít hogy az agyad egy nyugodt, de éber állapotba kerüljön, ez pedig a legalkalmasabb a tanulásra. Szóval van benne igazság. Nálam például tényleg működik, pedig szeretem különösebben a komoly zenét. Azt viszont, hogy hány százalékkal javul a teljesítmény, nem tudom.
2011. jún. 2. 16:59
 16/22 anonim ***** válasza:
Nézőpont kérdése, hogy kinél milyen zene mellett megy jobban a tanulás. Aki - pl. Ön - szereti Mozartot, annak szinte száz százalék, hogy jobban megy a tanulás. Nekem pl. Haydn (imádom Haydn muzsikáját) jobban bejön ilyenkor, persze azért Mozartot és Beethovent sem vetem meg. Sőt, olyanról is hallottam, hogy ha egy újszülött csecsemő kiságya mellett Haydn-zene szól, a pici lenyugszik tőle. Én ki is próbáltam, amikor az enyémek picik voltak; ha előttem ismeretlen ok miatt sírtak, és betettem egy Haydn-darabot, rövidesen megnyugodtak tőle.
2011. jún. 5. 05:04
 17/22 anonim válasza:

Hát nekem Legion Of The Damned-re jobban menne... :D

Na, jó, csak vicceltem. Szerintem ez az egész hülyeség, alapból, ha zene megy, és még ha tetszik is, akkor biztos arra figyelsz és nem a tanulással foglalkozol...

2011. jún. 6. 08:11
 18/22 anonim válasza:
Igazából erre a célra nem jó bármilyen zene, amit szeretsz... Instrumentálisnak kell lennie.. szerintem
2011. jún. 7. 14:22
 19/22 anonim válasza:
Attólmég hogy azt fogsz halgatna nem fog jobban menni a tanulás. segít. De ehez koncentrállni is kell.
2011. jún. 8. 14:05
 20/22 anonim válasza:

Nekem az énektanárom mondta, hogy azt hiszem Amerikában két osztályra osztották a diákokat, és az egyik osztálynak nem mondták meg, hogy dolgozatot fognak írni. A másik csapatnak elmondták, hogy következő órán dogát írnak, és el is kezdtek rá tanulni. Eközben a másik csapatnak beraktak egy kis Mozartot, hogy hallgassák.

Következő órán a diákok megírták a dolgozatot és csodák csodájára a Mozartos csapatnak jobb lett a dolgozata.

Nem tudom mit mondjak erre. Lehet hogy igaz, de lehet hogy csak a véletlen műve.

Egyébként én furulyázom, és gyakorlások előtt mindig eljátszom egy Mozart művet, és mindig jobban megy utána a többi darab. De megeshet hogy ez csak az ujjak bemelegítése miatt van. Nem tudom...:D

2011. jún. 11. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!