Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Miért van van az, hogy akárhán...

Miért van van az, hogy akárhányszor lezárok valamit magamban mindig vissza jön ugyanaz a negatív gondolat menet?

Figyelt kérdés

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ez miért van? Pl. Gondolok valamire ami aggaszt aztán végig gondolom magamban, és lezárom egy pozitív kimenetellel, erre mintha ez meg sem történt volna ez a lezárás ugyanaz a negatív gondolat vissza jön akár fél órán belül.

Azt tudom, hogy így működik az agy állandó ismétlő cselekvések ezért nagyon nehéz pl. A rossz szokásokat is hátra hagyni, mert egyszerűen az agyad megszokja, hogy azt csinálod és automatikusan csinálod már, és mindig tudatosan le kell blokkolni, hogy ne csináld ami egy idő után már nagyon fárasztó.

Ezt meg lehet törni valahogy, ezen lehet változtatni? Mert nagyon sok energiát elvisz tőlem az állandó gondolkodás, ugyanaz a gondolat menet 6000x való végig csámcsogása. Ha az életednek akarsz az ura lenni, akkor a gondolataidnak is annak kell lenned hiszen, ha folyamatosan megingasz és elvisznek a gondolataid, hamar észre veheted, hogy nem te irányítod az életedet, hanem a körülötted lévő történések, emberek, és a saját rigojáid félelmeid.

Kicsit úgyérzem magam mint egy öregember, mert pl. Ha egy idegen messzebb helyre megyek és csak késő este érek haza annyira elfáradok a rengeteg cselekvéstől, meg gondolattol, hogy utána kb 2 napig nem birok csinálni semmit.

Egyébként ezektől független teljesen normális ember vagyok, normális barátokkal csak sokszor hülyeségek mennek a fejemben közben ami elég zavaró tudd lenni.

Köszönöm aki elolvassa.

17/L♡

tegnapelőtt 07:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10

Mindenki addig menne amíg megérti, de ha el van zárva az ember elől, akkor hiába megy

tegnapelőtt 15:49
 12/20 anonim ***** válasza:
Jó lenne egy Merengő ami a Harry Potterbe van, zavaró gondolatokat ki lehetne szedni a fejből
tegnapelőtt 16:11
 13/20 anonim válasza:

Meg lehet törni, de nem két perc. Én évek óta csinálom, de még mindig nem értem a végére, mert nagyon tömör, amit fel kell oldanom.

Aki ezen az úton jár, az úgy kezdi, mint te, tehát mentális úton próbálja megoldani a dolgot, de sajnos nem fog sikerülni. Én is évekig próbálkoztam ezzel, de csak rontott a helyzeten.

tegnapelőtt 16:41
 14/20 anonim válasza:
12-es! A merengő jó ötlet, én melléje ajánlanék egy időnyerőt is, amivel max 3x lehetne visszamenni, egyszerre max 15-20 évet.
tegnapelőtt 21:27
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a rengeteg választ! Nem tudtam, hogy az egónak köze van a túlgondoláshoz. Mert ugye nagyon sok ember szenved ezzel, mint azzal is, hogy nem tudja kezelni a stresszt mindenen fel idegesíti magát stb.

Szeretném én is elérni, hogy az egó akkor jöjjön és működjön amikor szükséges. Erre még nem is gondoltam köszönöm! ♡

tegnapelőtt 22:27
 16/20 anonim ***** válasza:
38%

Figyeld meg mi a célja a túlgondolásnak....

Vagy

1 eldöntsd vele hogy valami jó vagy rossz. Mennyire jó mennyire rossz.

Vagy

2 egy összefoglaló nevet címkét cedulát találj az adott helyzetre, ami nem fedi a teljes valóságot de cserébe egyszerű. Pl " ez olyan" "az élet ilyen" "ami jó az jó" "ez az ember ilyen".

Es ezek végén általában pont szokott lenni és rendkívúlr rugalmatlanok.

A valóság egy részét leszakítják, nem teljesen fedik, de jol jónnek, mert biztos pontok amik alapjan lehet tudni hogy az ember mire számítson. Aztan meg van lepődve hogy csak ezeknek a berögzült meggyőződéseknek a beigazolódását látja.

Vagy

3 Befolyásolni akarod valaminek a kimenetelét a végét, hogy hova vezessen és hogyan. Meg akarod határozni mi legyen a folyamat vége es hogyan törtenjen. Kontrollálás. Ez az amikor azon agyalsz, hoyg ha igy lett volna, ha ez lenne vagy az lenne. Mert variaciókkal jössz elő hogy kiválaszd hogy melyik lesz a legjobb és lebiztosabb hogy úgy legyen ahogy te szeretnéd.

Megoldás:

1 Ne döntsd el, hogy valami jo avgy rossz-e. Általában mindkettő, mert az érmének 2 oldala van. De most ez sem kell tudnod. Tudatosítsd hogy most nem döntód el, és itéled meg, hogy amin gondolkodsz jó avgy rossz, mennyire jo vagy rossz.

2 Nem ítélkezel. Nem egyszerüsíted le az adott helyzetet egy olyan kijelentésre hogy "ez a helyzet/személy stb iylen meg olyan" és pont.

Nyiss, emlékeztesd magad, hogy egy csomó más is lehet még az adott ember/helyzet, plusz nem kell eldöntened ítéletet összefoglalót megállapítanod róla. Anelkül is biztonságban leszel/vagy.

3

Ne akard befolyásolni hogy mi legyen a folyamat vége és milyen úton jutsz oda.

Az élet/Jóisten/univerzum stb (kinek mi, illeszd be a sajátodat) pont azt es oont úgy fogja megrendezni ahogy es amire szükseged van és a legtöbbet fejlődsz általa.

Nem te tudod jobban, ne akard irányítani.

Nekem ezek működni szoktak túlgondolásnál.

tegnap 00:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Bocsi az ékezetekert sietek nagyon
tegnap 00:22
 18/20 anonim válasza:

Úgy gondolom, hogy amikor végig gondolod a helyzeteket és a pozitív végkifejlet létrejön, nem zárod le kellőképpen magadban a gondolatot mivel:

(Nem biztos, hogy jól értelmeztem a kérdésedet, ha ez a helyzet bocsánatot kérek.)

Pl. van egy aggasztó gondolatod, mondjuk "Holnap megbukok a vizsgán." Akkor végiggondolod és rájösz, hogy miért buknék meg tanultam és a másik véglet, ami igazán aggaszt téged valószínűtlen lesz, de még mindig ott van és hatással van rád.

Ha ez a helyzet ezen szerintem, úgy tudnál segíteni, ha ahelyett, hogy azt mondod ez nem történhet meg inkább felteszed a kérdést és ha mi történik mi lesz? És megéled a helzetet és az esetek többségében rájössz, hogy akkor sem történne semmi nem halálos, megoldható más módokon stb.

Ha armageddont képzelsz el az már más tészta.

Egyébként ez csak egy gondolat, de akár lehet, hogy túlzottan kontrollálni akarod az életedet és egy meghatározott úton végig menni, ez általában elég sok stresszt okoz és meg kéne tanulni elengedni (ami nem egy könnyű, csettintek és megtörténik folyamat) de ez nem azt jelenti, hogy a tervedet is elengeded, foglalkozni vele, ugyanúgy lehet, de gondolkodásmódodat finomíthatod.

(Persze nem vagyok tuudatában, hogy pontosan milyen gondolatokkal küzdessz)

tegnap 13:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyesmi van. Ez valami betegség, nem ezo kategória lenne ez.
tegnap 17:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem ezo kategoria, a nyugati orvoslas mégis vallat vonva tarja szet a karjat, hogy nem erti, mert amúgy minden rendben van.
tegnap 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!