Leírni a vágyaim?
Sziasztok,
Remélem, jó kategória. Egy ideje sokaktól hallom, hogy nekik sikerült már “bevonzani” dolgokat úgy, hogy úgy beszéltek róla, mintha már megtörtént volna, és leírták pár hónappal előre ezeket a vágyakat úgyszint múlt időben.
Ez nem tudom mennyire lehet valós, viszont én most ismétlek emelt biosz-kémia érettségit, és ehhez szeretném használni:D igen, tudom, a tudásom mérvadóbb hozzá, és tanulok is minden erőmmel, viszont szerintem valamennyire a szerencsén is múlhat, hogy olyan tételt húzzak majd, ami a legjobban megy, és hogy sikerüljön elérnem egy bizonyos százalékot.
Szerintetek, ha ezt így leírnám egy papírra múlt időben, hogy meglett X százalékom, meg hasonlók, akkor bevonzhatom?
Légyszíves, aki nem hisz ilyenekben, az ne válaszoljon.
Ah szörnyen használjátok, fordítva ülitek meg a lovat, nem. Így kell ezt
Azt ismetelgesd amire hatással vagy
Pl
Szeretek tanulni
Jól megy az összpontosítás
Könnyedén megjegyzem amiről olvasok
Kedvem van foglalkozni az anyaggal
Egyre jobban megy a tanulás
Örömmel tanulok
Eleget tudok a jó jegyhez
Emlékszem a tanultakra vizsga közben is
Könnyedén felidezem a tanultakat stbb
Jó kategória és máshol is alkalmazzák csak cél kitűzés néven.
Ez nem is annyira ezo ha úgy nézzük. Leírod a vagyaid, a céljaid és a terveid. Ki teszed szem elé és elkezded megvalósítani.
De ne nyagyon mantrázz meg imadkozz hanem főleg a tettekre fókuszálj. Reggel este még csak csak mehet ez a ezoféle cucli de az ábrándozásból kevés dolog valósult meg.
Én a pontokba szedett vázlatot követem
Pl -jogsi
-nyelvvizsga
-autó
-gyűrű
-ház/lakás
Ilyesmik, persze lehet részletezni hanyas autó milyen model stb stb.
De nem a múlt időn van a hangsúlyt sosem azon volt hanem éreztesd magaddal azt hogy meg van. Ha jól tudom így fogalmaz… nem volt egy autóm vagy lesz egy kocsim hanem van egy BMW-m. Nem ekkor és akkor hanem most van. És ennek is csak a motiváció a célja ha úgy érzed minden csak egy karnyújtásnyira van tőled előbb lépsz mintha pl azzal foglalkoznál mielőtt megmázd a mount Everestet hogy milyen sok van vissza. Vagy vese érsz a munkahelyre de már haza akarsz menni (mikor lesz már vége? Istenem még 8:19 perc?!?) es az egész kín szenvedéssé válik, vergődéssé, huzavonává. És előbb lemondást róla minthogy tettel volna érte. Ennyi az értelme ennek a szrnak. Pozitív megerősítés, most melozok hogy beszállhassak a kocsiba, hogy a hazámban lehessek a családommal, hogy ez és az. Nem múlt, s nem jövő hanem jelen időben tervez ha már ezt a verziót követed.
A mult elmúlt azért kar küzdeni, a jövő meg hat annyi gond es nehézség jöhet addig, hogy nem éri meg inkább eszek egy csokit…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!