Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Akinek be vált a vonzás...

Akinek be vált a vonzás törvénye szerelemben és ha igen hogy csináltatok? Normális válaszokra vagyok kíváncsi.

Figyelt kérdés

2022. márc. 12. 16:21
1 2
 11/15 2*Sü ***** válasza:

> Legalább ne egy ateista, modern tudományos szellemmel átitatott, cenzúrázott tartalomból próbáld kiszedni a misztikus, tiltott tudást, mert ott biztosan nem fogod megtalálni.

Én szívesen látnám, hogy a részletekbe bele nem menvén, pusztán 3–4 mondatban megfogalmazva szerinted mégis miben is áll akkor a vonzás törvénye, miért nem helytálló a Wikipédia megfogalmazása.

A vonzás törvénye talán nem azt tanítja, hogy a gondolatok valósággá válnak? Nem azt tanítja, hogy amire gondolsz, azt vonzod magadhoz, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz (magyarán a vágyból és a félelemből fakadó gondolat egyaránt)? Nem azt vesézgeti mondjuk A Titok című film hosszasan, hogy aki azon gondolkodik, hogy mit nem akar (azaz mi számára a rossz), azzal pont az fog megtörténni? Akkor a hőn utált Wikipédiáról vett idézet mit állít helytelenül?

> A vonzás törvénye ugyanúgy tartalmazza az akciót, nem csak a képzeletből áll.

Hol? Idézek A Titok című filmből (igyekszem szó szerint):

„Van egy teremtő folyamat. Három lépésből áll […]

Az 1. lépés a kérés: Adjon utasítást az Univerzumnak, tudassa az Univerzummal, mit akar. […]

A 2. lépés a hit: Higgye el, hogy már megvan amit kér […]

A 3. és *utolsó* lépése a folyamatnak a befogadás: Érezze át, milyen csodálatos ez a dolog, érezze most úgy magát, ahogy majd kérése beteljesülésekor fogja.”

Nem, nincs szó 4. lépésről. A vonzás törvénye szerint a rocksztárságot csak kérni kell, hinni kell abban, hogy megkapod (nem kell tudnod, hogy hogyan), és úgy kell érezned magad, mintha már rocksztár lennél. Amit a vonzás törvénye alapján nem kell tenned: venned egy gitárt és néhány év kitartó munkájával megtanulni rajta játszani, aztán keresni vagy alapítani egy együttest, zenét írni, koncertet szervezni stb…

Bocs, de a vonzás törvényének az egyik legautentikusabb forrása nem hogy nem beszél az elhatározások, döntések, tettek fontosságáról, ahogy az önvizsgálat, a tanulás, a hibák felismerésének és kijavításának a fontosságáról, de erőteljesen azt sugallja, hogy ezekkel egyáltalán nem is kell foglalkozni.

Ez pedig egy elem kiemelése minden korok filozófiai tanításaiból, amiben eredetileg ott van az elhatározás, a cselekvés, a kitartás, a türelem, a szorgalom, viszont mindezek hiányában így ez az egyetlen elem meghazudtolja azt a komplex rendszert, amiből kiemelték. Ha a vonzás törvénye a tettekre sarkalásról szólna, akkor oké lenne, de ehelyett csak arra sarkall, hogy a tettek *helyett* is képzelegj. Ez kb. olyan, mint a lecsóból kiragadni egy alapanyagot, mondjuk a vöröshagymát, és azt mondani: „Ez a lecsó. Hagyd a paprikát meg a paradicsomot a fenébe, egyél nyers hagymát, úgy ismered csak meg a lecsót igazán.”

2022. márc. 16. 01:12
 12/15 Emery1 válasza:
próbáld ki, azutám rájössz, hogy az összes ezotériáva kapcsolato dolog egy nagy baromság. Én elhátorztam úgy 60 éve, hogy sikeres rockzenész leszek. Vettem egy gitárt, megtanutam rajta játszani és beszálltam a város legelitebb helyén (BME-Várklub) játszó zenekarba. Jöttek is a csajok, mint cukoroldatra méhek vagy darazsak.De ez nem a vonzás törvényén alapul (ha egyáltalán van ilyen). Más: elhatározod, hogy mérnök leszel meg is dolgozol érte, nyilván nem a vonzás törvénye alapján jön meg egyszercsak a dikplomád :-)) Álmodozz csak, meg határozd el, aztán képzelegj az eredményről!
2022. márc. 17. 00:51
 13/15 anonim ***** válasza:
El tudjátok hinni, hogy mindenkinek igaza van? Van valami Jézusi duma, hogy "legyen nektek hitetek szerint!" A világ egyszerűen azzá válik a számodra, amit gondolsz felőle. Az önigazolás kényszere olyan erős az agyban, hogy a többit vakfolttal takarod. Ugyan ez történik a politikai vitákban is.
2022. márc. 17. 09:24
 14/15 anonim ***** válasza:
jaja, ez a leggyakoribb hiba hogy az emberek egy konkret szemelyt akarnak, mikozben ha a masiknak te kozombos vagy akkor fejre is allhatsz, nem fog semmi tortenni avval a szemellyel, viszont egy hasonlot vagy jobbat befogsz vonzani, vagyis nem mert ugyis csalodni fogsz abban hogy a konkret szemelyt nem sikerult megkapnod es feladod. En is voltam mar ebben a cipoben…
2022. márc. 29. 17:22
 15/15 anonim ***** válasza:
Balogh Béla, tudatalatti 10 parancsolta - ideális társ bevonása - működött
2022. ápr. 3. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!