A "deja vu" -t csak megálmodni lehet?
Figyelt kérdés
Nagyon gyakran van deja vu érzésem(pl ma 3x is volt) , és hiába próbálok gondolkozni hogy álmodtam-e valamikor, nagyon nem érzem azt néhányszor, és kíváncsi lennék, esetleg más dolog is lehet-e az oka a deja vu-nak.2020. dec. 24. 22:45
1/7 anonim válasza:
Akkor van amikor az agyad szelektálja a téves emlékeket
2/7 Grimfox válasza:
Nem csak megálmodni lehet. Van amikor álom, van, amikor olyan, mintha ébren történne meg kétszer ugyanaz, van amikor egy megérzés váltja ki, és van, amikor még csak megsaccolni sem tudod a forrását, de egy adott eseménysor kezdete ismerős, és nagyjából meg tudod mondani, hogyan fog lezajlani. Minél hosszabb eseménysorról van szó, annál pontatlanabb lesz az előrejelzésed, mivel tudatában vagy a történéseknek, és akarva-akaratlanul is megváltoztatod.
3/7 anonim válasza:
Szerintem nem. Volt olyan amikor velem is meg volt ez az érzés és egyszerűen furcsa, mert nem tudod mi van most. Meg a kedvencem, amikor a párok elismétlik az első mondatukat egymáshoz és akkor is előfordul deja cu. Még azt tudom előhozni példának, amikor reggel meglátod az a fiút, aki bejön neked (crush). Mert mindennap ugyan abba az időben és ugyan azt érzed. Remélem tudtam segíteni!
4/7 anonim válasza:
Persze. Nekem kis koromban volt olyan, hogy előre álmodtam valamit, de ez ritka volt, majd eltűnt, illetve átalakult azzá, hogy élőben jöttek információadagok a jövőmről. Álombeli az csak egy féle, nem az egyetlen út.
5/7 anonim válasza:
Szerintem igen, az amikor ébren érzem úgy mintha mát megtörtént volna s nem emlékszem hasonló álomra sem azt annak tartom amit #1 leírt. "hamis emléknek", de ga kötődik egy álomképhez/ meditációhoz akkor már deja vu. Egy "megjósolt"; "megérzett" lehetőség beteljesülése. De az is csak a jelen pillanatban a legvalószínűbben bekövetkezhető helyzet, ha valahol mást lépsz megváltozik. (teszteltem, vicces volt)
6/7 anonim válasza:
Én legtöbbször ébren tapasztalom, valami ismerős aztán az egész átvillan a fejemen és minden úgy is történik. Ha valami jelentőség teljes az para szokott lenni olyankor kisebb pánikroham szerű jön rám. :D
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm akik válaszoltak!:)
2021. márc. 5. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!