Van itt olyan diák, akinek sikerült a tanulást hatékonyabbá tenni agykontroll segítségével? Hogyan?
Igen. Elmentem villámolvasás-tanfolyamra, ahol az agykontrollról is volt szó, és rengeteget segített, mert végre megtanultam tanulni. Egyébként érdemes NLP-s könyveket is olvasni.
Amúgy személy szerint a legtöbb kérdés nevetséges ebben a rovatban, de ezek a dolgok tényleg működnek. (persze a villámolvasástól semmilyen csodát ne várj)
Hehe, az első jó. :)
Igen, nekem sikerült, bár nem magával az agykontrollal, de onnan vettem az ötletet.
Hogyan? Hát azóta úgy tanulok, hogy hangosan mondom magamnak az anyagot, miközben olvasom, így egyszerre hallom és látom is a szöveget.
Aztán ha olyasmi a tanulnivaló, akkor rajzolgatok tanulás közben hozzá, mintegy felvázolom az anyagot rajzban, ez főleg akkor jó, ha sok a felsorolás meg ilyesmik. Így van mihez kötni, könnyebben megtanulom.ű
Memóriafogasokat is használok, megpróbálom valamihez kötni az anyagot, ha sok van. Pl. összeolvasom a felsorolások kezdőbetűit, stb.
Én ezeket ritkán használom, mert elég gyorsan tanulok. De neked még azt javaslom, hogy először olvasd el egyben az anyagot, hogy tudd, miről van szó, majd egy bekezdést tanulj meg, mondd fel magadnak, majd a következőt, stb. A végén mondd fel egyben is, majd olvasd át még egyszer. Így tuti megmarad.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, ráadásul el is tértem a tárgytól. Szóval agykontrollal is lehet, ismerek olyat, aki az AK-s programozás következtében lett 2-es tanulóból 5-ös, most pedig a jogi egyetemet fejezi be.
Ha esetleg van konkrét problémád, hogy miért nem tudsz tanulni rendesen, írd le ide, szívesen segítek.
Bocs nem tudok segíteni.
De holnap írok valamit (most sietek) amit az egyik osztálytársam anyja ajánlott nekünk (kineziológia) nem próbáltam még..lusta vagyok kipróbálni :D
Majd holnap leírom.
A konkért problémám, hogy amit más egy 15 perc alatt megtanul, arra nekem legalább fél óra kell. Egyzserűen lassabb vagyok. Nagyon kitartó, de emiatt szinte semmire nem jut időm, folyton csak a könyvek felett görnyedek.:(
Am először elolvasom, aztán újraolvasom és kijegyztetelem. Aztán megtanulom a jegyzetet. és a végén néga még egy kulcsszavakból álló jegyzetet is írok és már csak azt mondom fel.
Addig mondom fel újra és újra amíg már midnen részlet eszembe jut ami fontos.
háát... én 3-4-es (inkább már hármas)tanulónál sosem voltam jobb...főleg elsőben amikor nem akartam megtanuni olvasni.
még 3-s alá sosem csuszott le az átlagom, de jövőre mégnehezebb lesz a tanuás :S énis gondolkoztam már ezen, csakugye a pénz...
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!