Tudatos álmodás tanulása?
Sok év tapasztalt után én azt vettem észre, hogy a motiváció a legontosabb. Jó, ha mindennap olvasol róla, nézel róla videókat. Még tudatos álmodásos vezetett meditációk is vannak a youtube-on. (Angolul legalábbis.)
Szerintem az álomnaplónak is bizonyos részben ez a funkciója, azaz, hogy álladóan be legyen tárazva a tudatodba a téma.
Lehet még próbálkozni az álmokat serkentő növényekkel is. Én a magam részéről az ég tudja, mennyit kipróbáltam. Némelyik hatott, némelyik nem annyira, némelyik egyáltalán nem.
Szóval szerintem szinte minden előremutató, csak az a lényeg, hogy foglalkozz napi szinten a témával. Rengeteg youtube-csatorna van a témában, tőlük is meríthetsz ötleteket, technikákat. Egyik legnépszerűbb pl. Tipharot csatornája, vagy a személyes kedvencem: Otherium. Ez pl. egy vezetett tudatos álmodás meditációja:
Egy földhözragadt embernél elég annyi, ha valami furcsát lát az álmában, egyből rájön, hogy az agya játszik vele.
Egy másik módszer, amit évekkel ezelőtt olvastam:
Rajzolj filccel egy fekete pöttyöt a tenyeredbe, majd a nap folyamán sokszor nézz rá, sűrű időközökkel.
Álmodban is oda fogsz nézni, de a pötty hiányozni fog és rájössz, hogy álmodsz.
itt van néhány trükk, amivel próbálkozhatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!