Ti elmennétek egy ilyen étterembe?
100%, hogy nem.
Max elkísérnék valakit, hogy röhögjek rajta. Már ha találnék valami idiótát.
Nem hiszem hogy életképes ötlet lenne.
Eleve túl fura ez a fordított elgondolás. Az ember ha éhes, azon gondolkodik szívesen hogy miket szeret enni, és ezekből választ végül valamit, nem pedig azon hogy miket nem szeret. Nem igen hozza meg az étvágyat ha evés előtt végig kell gondolnia az embernek mindazt, amit nem szeret.
Aztán problémás, hogy mi van ha valaki nem ismer egy fűszert vagy köretet vagy bármit, de nem is szimpatikus neki és nem szívesen enne belőle? Még csak nem is tudja jelezni hogy nem szívesen enne belőle, mert nem is ismeri azt az alapanyagot amivel épp akkor dolgoztok.
Aztán ott az ár is. Nektek is, a vendégnek is plusz bonyodalom ha nem egy meghatározott menü meghatározott áraival dolgoztok, hanem mindig valami aktuális meglepetésmenü után lehet számolgatni.
Persze lehet mondani hogy csak az menjen oda aki elfogadja, hogy működik a rendszer, de ez így egy elég minimális vevőkört jelentene, amiből gyorsan csődbemenne az étterem...
Nem lenne olyan hosszú a nyitvatartási idő hogy elmondjam mit nem akarok bele 😅 Tekintve, hogy étteremben 3 féle dolgot vagyok hajlandó megenni...
Semmiképpen nem mennék ilyen helyre!
Gondolom, hogy ez a francia étterem amiről gondolsz fine dining lehet vagy legalábbis valami felsőbb kategóriás. Ez azért elég messze van attól, hogy a családdal nyitsz egy éttermet.
Személy szerint én nem hiszem hogy elmennék egy ilyenbe, legfeljebb egyszer kipróbálni. Elég sokféle étel van amit nem szeretek, és a legtöbb ember így van ezzel, hogy vannak olyan ételek, amiket nem szívesen fogyaszt. Emiatt tehát nem hiszem hogy teljesen jól működne a koncepció
Ez max akkor működhet, ha egy neves séf a húzónév, szóval egy fine dining vonalon OK. Viszont a normál éttermeknél is azért van menü, mert úgy könnyebb a matek az alapanyagokkal és az árakkal is.
Én nem biztos, hogy betérnék egy ilyen helyre, talán 1x.
Kizárt, hogy bemennék egy ilyen helyre. Ha étterembe megyek, akkor azt azért teszem, mert ott olyat ehetek, amit otthon macerás volna elkészíteni, vagy épp meg sem tudnám úgy csinálni eszközök, vagy épp tudás hiányában. Ez azt is jelenti, hogy van egy konkrét listám arról, mit eszek étteremben, ráadásul ezek közül nem mindig kívánok bármit.
Én inkább úgy vinném bele ezt az ötletet egy étterembe, hogy az általad leírtak csak egy menünél lennének érvényesek, és a bátrabbak kérhetik ezt.
Na meg én laikusként félnék a fogyasztók kéréseitől. Elő lehet állni ugyanis olyan variációkkal, amire vagy nem lesz ötlet, vagy borzasztó lesz a végeredmény.
Kérdező, a fine dining, meg a "nyitunk a családdal egy kis házias éttermet" között fényévnyi különbség van. Kétlem, hogy ti tudnátok egy neves, elismert, "híres" séfet szerezni, azért meg senki nem fog kapkodni, hogy a Marika süssön valamit meglepiből.
Ha ez akkora üzlet lenne, minden városban lenne minimum 3 belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!