Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek is zavaró, ha az...

Szerintetek is zavaró, ha az étterembe való belépéskor a pincér azzal fogad, hogy:"Segííítheeeteek? "

Figyelt kérdés
Az én olvasatomba ez azt jelenti illetve szerintem ezzel azt üzenik a potenciális fogyasztónak,hogy:Mit keres itt,hogy mert bemenni egyáltalán egy kis túlzással)pláne,ha olyan hangnemben teszik fel a kérdést,mintha kikérné magának.Már többször is belefutotam ilyen helyekbe ahol ilyen hangnemmel kérdezetek.Nem értem,hogy az éttermi dolgozó nem is feltételezi,hogy étkezni szeretnék?Nem szakadt,koszos ruhában mentem be...Tapasztalat?Szerintem nem jó a kérdés...
2018. dec. 29. 18:42
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Iyenkor mindig felmegy bennem a pumpa....Ha épp olyan kedvem van,akkor vissza szoktam kérdezni,hogy festék van?Vagy egy kiló vasszeget szeretnék!Nem első osztályú elit helyekre szoktam bemenni,és fehér,magyar ember vagyok.
2018. dec. 29. 18:45
 2/19 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem itt VELED van valami igen komoly mentálsi probléma!
2018. dec. 29. 18:52
 3/19 A kérdező kommentje:
Szerintem nem jó a kérdés a pincér részéről.Meg az a hangsúly,ahogy előadja...Szerintem helyesebb lenne így:pl.Jó estét!Étlapot?
2018. dec. 29. 18:55
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem nincs ezzel baj.

Ez a szokás és kész.

2018. dec. 29. 18:56
 5/19 anonim ***** válasza:
95%
Ha NEKED ebböl az jön le, hogy "Mit keres itt,hogy mert bemenni egyáltalán " akkor nagyon nem tudod a magyar nyelvet értelmezni, mert ilyenröl szó sincs, még véletlen sem!
2018. dec. 29. 19:03
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom érzékeltetni azt a "bántó"hangsúlyt ahogy a pincér nekem szögezi(szó szerint)a kérdést...Pláne vissza köszönés helyett.Nem is rossz hírem van,(úgy értem nem vagyok hírhedt,büntetett előéletű)hogy kinézzenek onnan.
2018. dec. 29. 19:10
 7/19 A kérdező kommentje:
Tehát nem magából a válaszból jön le ez,hanem abból pl.,hogy visszaköszönés helyett a pincér olyan hangsúllyal kérdezi ezt a dolgot,ami-szerintem-elég egyértelmű,magától értetődő ha valaki belép egy étterembe.
2018. dec. 29. 19:15
 8/19 A kérdező kommentje:
Nincsen "vidéki"akcentusom sem,amiért ki kéne gúnyolnia az éttermi dolgozónak.
2018. dec. 29. 19:16
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

Valami csak lehet veled, mert tőlem/tőlünk ezt pincér még meg nem kérdezte.

Bemegyünk, köszönünk, visszaköszönnek, leülünk.

Odajön a pincér, megint köszön, mi mondjuk, hogy kérjük az étlapot, vagy ő kérdezi, hogy "Parancsolnak étlapot?" vagy "Hozhatok étlapot?", majd odaadja.

Nálunk kb. ennyi.

2018. dec. 29. 19:17
 10/19 A kérdező kommentje:
Azért találom én is furcsának,mert ez lenne az elvárható amit írtál is itt az imént...
2018. dec. 29. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!