Szerintetek is zavaró, ha az étterembe való belépéskor a pincér azzal fogad, hogy:"Segííítheeeteek? "
Elit étteremben voltam manager. Az volt a dolgom, ha bejön a vendég, siessek elé köszöntsem és kérdezzen meg, miben segíthetek, asztalhoz kísérjem.
Ugyanis lehet az is, hogy csak foglalni jött.
Amíg nem értem oda, addig a vendég a bejárat közelében állt és nem is ült le. Leszámítva néhány prolit, de velük is kedves voltam, mert ez volt a munkám, a vendég a király.
Ha én nem tudtam menni, mert éppen másik vendéggel foglalatoskodtam, akkor a felszolgáló kollega ment oda.
Igen, te jársz tré helyekre.
Ha tényleg ilyen gőgös hangsúllyal mondja, lőj vissza.
Mondjad neki, Sok a duma, hozd a pörimet nokedlivel.
Mi sem hallottuk még pincér szájából ezt, hogy Segííítheeeteek? Nem mintha sűrűn járnánk étterembe. Ott az étlap az asztalon egy tartóban, a pincér általában vár egy ideig, odajön, megkérdezi: sikerült választani? Vagy valami hasonlót. Nekem még sosem volt gondom pincérrel.
Szerintem valamit félreértesz és hallasz, amit magadra veszel. Nem kéne.
Az én véleményem szerint, nem kell ezt túlreagálni... Nem kell foglalkozni vele, nem hiszem ,hogy ez lenne a legnagyobb probléma...
De én sem vagyok legtöbbször megelégedve a kiszolgálással...
Én legutóbb, akkor "kaptam fel a vizet", bár nem tettem szóvá, csak a barátomnak jegyeztem meg, hogy ez nem tetszik, bár a pincérnek ugyanúgy szólhattam volna. Amikor kértem még egy narancslevet, láttam is ,hogy a hűtőből kivették, és kb fél órával később hozták, szinte melegen...
Meg többször belefutottam abba, hogy pizzát rendeltem, és csak akkor néztem meg a pizzát miután már kifizettem, és szomorúan láttam, hogy pl kértem rá külön pepperonit, amit elszámoltak persze, de a pizzán nem volt rajta... de volt olyan is, hogy tengergyümölcseis pizzát kértem, és konkrétan, mintha ráhányták volna a feltétet.... gusztustalan volt és alig volt rajta valami... Na ezekután, én azt szoktam tenni, amikor rendelek pizzát, hogy mielőtt fizetek, megnézem, hogy milyen... És ha látom, hogy azt kaptam ,amit kértem, utána fizetek... Egyáltalán nem bunkóság, ha az előző esetek egyikében azt mondom, hogy köszönöm, de én nem ezt kértem, és nem fogadom el a pizzát és vissza küldöm...
Viszont a te problémát igen apró dolog, szerintem... Megértelek amúgy, bár én ezen nem szoktam felhúzni magam... De tény, hogy ezt akkor szokták tőlem is megkérdezni, amikor pl egy ruhaáruházba megyek és keresek valami jó kis rucit... ilyenkor teszik fel a kérdést....
Én étteremben nem tapasztaltam még ezt, de az is lehet, hogy csak észre se vettem , mert nem azzal voltam elfoglalva... Hanem inkább azzal ,hogy éhes vagyok, és hogy milyen kaják vannak :D
Szerintem csak simán ne foglalkozz ezzel... Vannak sokkal udvariatlanabb éttermi dolgozók is.
Kedves kérdező! Ha már dühöngéssel, veszekedéssel kezded, akkor mi a francnak jársz ilyen helyre? Ahol részeg a pincér, nem köszön, csak áll, belelóg az ujja az ehetetlen levesembe, és még számolni sem tud, oda nem megyek többé..
a pincér is emberből van..képzeld el, hogy hány alja emberrel találkozott aznap..neki is elege lehet.
Válts éttermet...ja, az drágább...bocs, akkor marad az utcán át elvihető gyros..mondjuk az sem köszön, de ilyen szar a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!