Egy napig ki kellene bírnia a kiszállítós ebédnek?
Csütörtökön rendeltem online 2 levest és 2 főétel, gondolva arra, hogy majd a 2. adagot elrakom péntekre.
Kb 2-3 órát volt az asztalon, hogy kihűljön, utána raktam be a hűtőbe.
A húslevesnek szőrnyű íze lett. Mintha uborkalét ittam volna. Bőven hígítottam is, de ugyanolyan erős kovászos uborka lé íze maradt. Kb. 5 kanállal ehettem, majd beleöntöttem a wcbe.
Kb 40 perceket aludtam, folyamatosan rohangáltam este a wcre, szőrnyű gyomorrontásom lett. 4 darab Cralexet is vettem már be, de még mindig gyakran látogatom a wct.
Nekem volt túl magas az elvárásom, hogy ki kellett volna 1 napot bírnia az ételenek vagy a kifőzde hibázott? Esetleg én rontottam el valamit a tárolással?
A kiszállítós ebédet a nagyobb cégek 4 fokra lehűtve terítik,tehát nem kell várnod, hogy lehűljön.
Ha a kiszállításkor beteszed a hűtődbe, két nap múlva is megeheted.
a kiírt esetben több info kellene, de valami nem stimmel, az biztos. válts céget.
Nem állandó ebédszállító, inkább mint egy pizzéria, hogy még melegen hozzák ki az ételt (persze, ha a futár időben megérkezik, akkor még meleg).
Mikor megjött még melegecske volt, bőven mikrózás nélkül megehető volt.
Szia!
Nálunk a kollégáknak nem tudom, melyik cég hozza, de rá van írva a lefóliázott tálra, hogy x percen belül meg kell enni, különben nem vállalják a felelősséget, hogy megromlik. Nem emlékszem, pontosan mennyi idő van ráírva, valahol 30 perc és 2 óra között.
Előfordulhat, hogy kiszállítás közben vagy után valamivel szennyeződött a leves - elég, ha megkavartad egy lenyalt kanállal, ellenőrizendő, hogy kihűlt-e már.
Ez a 4 fokra lehűtés baromság, lehet olvastad valahol, de nem így van.
Szinte minden nap rendelünk, még melegen hozzák ki.
Az összes cég.
De ha már ki is hűlt, akkor sem hideg, tehát érződik, hogy magától hűlt ki, mert már 2 órát kocsikázott a városban.
2-3 nap múlva is ehető, eleve így rendeljük néha, hogy másnap esszük meg, mert előre megnézzük, hogy mikor lesz jó kaja.
Biztos, hogy ettől a minimális tárolástól semmi baja nem lett.
És én sem tenném melegen a hűtőbe. Persze a munkahelyé a hűtő, az hadd menjen tönkre, így állhat hozzá az illető, de nem, nem tesz jót neki. Otthon is betennéd a gőzölgő levest? Ja, hogy az más, mert ott neked kell új hűtőt venni, ha elromlik?
Szóval a lényeg, hogy BIZTOSAN NEM attól a 2-3 óra állástól romlott meg. Nincs ilyen, hogy egy főtt leves ilyen rövid idő alatt megromoljon. Még egy éjszaka alatt sem. Meg van főzve, azaz hőkezelve van benne minden.
Vagy eleve romlott volt, vagy valami mástól kaptál egy kis gyomorrontást.
Bármitől, amit aznap ettél, nem kell egyből a rendelt ételre gondolni.
Nem bírom megérteni, mikor egyesek mondják, hogy ettől meg attól kaptak gyomorrontást. Nem tudhatják, mivel aznap még egy csomó egyebet is ettek. De azt hiszik, ha azt ugyanott veszik, és máskor nem volt tőle bajuk, akkor most se, és csak az "új" kaja lehet a ludas. Ekkora baromságot...
A boltnak sem mindig ugyanaz a beszállítója, a gyümölcsön is marad permetszer, és a készételekbe is bármikor kerülhet valami fertőzés BÁRHOL. Otthon is!
Kb olyan ez, mint mikor azt mondod, az XY utcában jársz haza, az biztonságos, mert eddig még soha nem ütöttek el arrafelé menet. És akkor biztos soha nem is fognak a jövőben sem...
Kedves #5!
Nem teljesen értem, hogy miért kellett ilyen felháborodva írni.
Azért merem kimondani, hogy a rendelt kajától lett, mert tudom, hogy mit ettem tegnap. Reggelire gabonapelyhet, mint általában, frissen vásárolt tejjel, amin érződött volna, ha nem fogyasztható már. Ebédre az említett, hűtőben tárolt, rendelt ételt és este egy banánt. Így elég könnyű volt leszűrni, hogy a romlottnak érződő leves lehet az okozó.
Attól, hogy vmi bolti, még nem jelenti azt, hogy tökéletesen biztonságos.
De még ha az is, akkor is okozhat gondot a te bélrendszeredben, lehetsz rá allergiás.
Én is vettem már olyan tejet az Auchanban, ami a rányomtatott dátum alapján még bőven jó volt, amúgy meg "túró" jött belőle.
De gondolom hallottad már párszor, hogy ezt vagy azt ne edd meg, mert visszahívják gyártási hiba miatt.
Ahogy írtam a tejnek nem volt baja. Talán nem fogyasztottam volna belőle, ha túró szerű. Nem veszek sz.r tejt, olyat vettem, amit már máskor is. Más is ivott a tejből, nekik nem lett bajuk.
Tehát bármennyire is próbálod rámbeszélni, hogy a frissen vásárolt, hibátlan bolti tej okozta a romlottnak érződött rendelt kajával szemben a gyomorrontást, nem hiszem, hogy bármi értelme van annak, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!