Pizzaszakácsok! Hogyan készítitek el a pizzériában a pizza tésztát?
A pizzériás pizza leginkább a sütőtől lesz olyan, amilyen.
És azt otthon nem igazán lehet reprodukálni, mert az úgy 350 fokon süt.
A legfontosabb a kemence.
A másik, hogy egy valódi pizzatésztát 36 órán át KELL keleszteni.
A keverő mindegy.
A liszt kizárólag durum pizzaliszt lehet, ezen kívül kerül még bele extra szűz olívaolaj, víz, tengeri só és élesztő vagy kovász.
Mindezek után 70-120 mp alatt sül meg fatüzeléses pizzakemencében.
2-es ne túlozz.
Egy átlag pizzéria a legolcsóbb liszttel dolgozik, és nem rak bele drága olívaolajat. Max étolajat...
3-as, a kettes vagyok. Nem túlzok. A kérdező nem az átlag pizzériák csökkentett minőségű tésztájára kérdezett rá.
Itt, ahol élek, és ez a régió a pizza őshazája, ezek a minimumkritériumok, hogy pizzának lehessen valamit nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!