Pizzéria nyitás, engedély, hol kezdjem?
Szerintem ha ennyi fogalmad van a dolgokról ne vágj bele.
Alapból civil(?)mire gondolsz itt? Bélát behívod hétfőn helyettesíteni, aki amúgy be sincs jelentve ?
Nekem az étteremnyitás procedúráját bruttó 120 000 forintért megcsinálták, HACCP, tanácsadás benne volt, illetve 30 000 forintba fájt még a Kockázatelemzés (?), vagy mi.
Ezen felül még költség volt a kiérkező hatóságok által elvárt átalakítás (mosogatók áttelepítése, ajtók, stb.), bár ezt azóta sem ellenőrizték, a működési engedélyt én is megkaptam.
Ezen felül még pénztárgépet vásároltam, érdekesség, hogy használtan, "átnevesítéssel", vagy hogy is hívják.
Ezek az a papírok biztos, hogy csak kiszállításos üzletmodellre is kelleni fognak.
Válaszolva a másik kérdésre, igen, elméletileg, papíron, szabály szerint mindig ott kell lennie nyitvatartási időben egy tulajdonosnak/alkalmazottnak, aki rendelkezik végzettséggel, de gyakorlatilag a munkaerőhiány okán e téren vizsgálódnak legkevésbé.
Kedves 2. válaszoló!
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást! A civil nyílván egy végzettség nélküli beugróst takar napi bejelentéssel. Egyébként vendéglátós iskolába jártam, csak ilyeneket nem tanítottak, nem véletlen hagytam ott :)
Tisztelt 3.!
Letudnád írni, hogy ki volt az első akihez fordultál?
Neked van esetleg végzettséged, vagy csak az alkalmazottaknak? Mennyi idő alatt lett meg az összes engedély? Illetve a problémám, hogy 203cm a belmagasságom, ez okozhat problémát? Köszönöm
Egy szombathelyi hölgy volt, ha a környéken tervezed a projektet, akkor előkeresem a névjegyét szívesen, a kockázatelemzős férfit is Ő javasolta.
Minden elképesztően gyorsan megy, ha megvannak az eszközök, s maga a hely, gyakorlatilag szűk egy hónap alatt lehet nyitni onnantól, hogy elkezded intézni az egészet, tényleg pillanatok alatt!
Légy precíz az elejétől a HACCP vezetése kapcsán, követni úgysem lehet, de mindig legyen írva, a rutinok ne maradjanak el, ne a saját károdon tanulj Te is!
Nekem nincs végzettségem, csak az alkalmazottaknak, ahogy írtad, elég az is, ha éppen csak napi bejelentéssel van ott valaki.
Ha a barátoddal csináljátok, az nagyon jó, egyébként a bérköltségek eléggé megszaladtak, legalábbis itt a nyugati határszélen.
A belmagasságról nem tudok nyilatkozni, ilyen szinten nem értek a szabályozáshoz!
Sok sikert kívánok!
7.!
Köszönöm az építő jellegű válaszokat! Bács megyében lenne a történet, így sajnos nem tudok élni a felajánlással. További kiemelkedő sikereket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!