Pizzéria nyitás, engedély, hol kezdjem?
De, kell. Vendéglátó üzletvezetői végzettség.
Nébihtől, állategészségügytől, vagy esetleg ántsz-től kell valaki, aki minden hülyeséget elmond.
(autókat leburkolni, ételszállító boxok milyenek legyenek, milyen felületaktív anyaggal lehet fertőtleníteni, meg a többi húszmilliárd agyfosás.)
Haccp rendszert kialakítani, kritikus pontokat felmérve, ahhoz igazodva naplót készíteni azt vezetni, szerződéseket kötni használt olaj elvitelre, ételmaradék elszállításra... Ilyeneket szoktak kérni.
Ja, igen, online pénztárgép, ez pár éve kötelező.
De minden héten kitalálnak valami új f-ságot.
#12
Nyilván fizetnek valakinek, aki a nevét adta mindehhez.
Minden ilyesmi szakképesítéshez kötött, ez az első lépés.
#12
Vagy még az is lehet, hogy 100 éve csinálják és azokat már nem bolygatják. De az újabbak nyitásához bizony kell!
Étteremnyitáshoz senki nem kért tőlem üzletvezetői végzettséget, 1-1 alkalmazottól kértek pincér- illetve szakácsbizonyítványt.
Ettől még lehet, hogy kötelező, de nem kérték, pedig szabályszerűen és keményen járt el a hölgy, mert a fenti két irathoz ragaszkodott.
Sok sikert kívánok én is, kérdező!
"100 éve csinálják és azokat már nem bolygatják"
Igen, "szerzett jog" a jelenség neve.
Mint ahogy a régebbi éttermek 80%-ának is így van működési engedélye, ha most nyitnának, a küszöböt se lépnék át a hatóságok, kapásból visszadobnák mindet, csak a helyiségek elhelyezkedése, megközelíthetősége, áruátvételi lehetőségek, keresztezett útvonalak stb.. miatt. És akkor még be se mentek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!