Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pizzafutárnak mennyi borravaló...

Pizzafutárnak mennyi borravalót illik adni? (a pizzát interneten fizetem kártyával)

Figyelt kérdés
2018. márc. 7. 15:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

A pizzafutárok és pincérek fizetése azért alacsony, mert a tulaj belekalkulálja a borravalót, amit külön kap zsebbe.

Nekem sem lenne pofám egy fillért sem adni nekik, pont azért, amit fentebb írtam.

Régóta itt vagyok, sokan írják, hogy egy fitying borravalót nem adnak, még 10 forintot is visszakérnek. Nekem fura. Aki meg normálisan dolgozik, gyors és ügyes, szerintem megérdemel egy kis pluszt. 100-200 forint nem vág földhöz senkit, aki rendel, vagy étteremben ül.

(Nem dolgozom egyik munkakörben sem.)

2018. márc. 7. 17:39
 12/18 anonim ***** válasza:
52%
Remelem a borravalo mellett ervelok akkor azt is tok jogosnak tartjak, ha elverzik a feleseguk (vagy ok maguk) szules kozben, mert hat nem adtak meg az “elvart” halapenzt, aztan fontosabb volt a halapenzes kismama... Faszsag az egesz, mindenki megkapja a fizeteset, ha szar a pizzafutarok fizuja, ne menjenek pizzafutarnak az emberek es akkor ha nincs munkaero, lesz emeles. (Lasd Lidl es tarsai.)
2018. márc. 7. 17:42
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
A többszázezres hálapénz azért tök más kategória, mint egy pizzafutárnak odaadott 200 forintos.
2018. márc. 7. 18:01
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

12#, te miről beszélsz?

A hálapénz nem jatt és nem is ismerik normális társadalmakban. A jatt ugyanúgy ott van az USA-ban, nyugaton, a hálapénz nincs. Nem véletlen.

2018. márc. 7. 18:12
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

Nem adnék neki. Nekem a főnököm ad borravalót ha megrakodom a kamiont targoncával? Azt is lehet szépen és jól, meg szarul is, összetörhetem az összes raklapot meg az árut is rajta, meg rakhatom tengelysúlyosra is aztán még a sofőr is szívni fog.

Nagyon kevés orvosnak adtam eddig hálapénzt, de az sem volt több pár ezer forintnál. Ha valaki nem hivatásszerűen akarja űzni a szakmáját, hanem pénzért, akkor nem jó hivatást választott. Az orvoslás nem erről szól.

2018. márc. 13. 13:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Kártyás fizetésnél nem adnék semmit.
2018. márc. 31. 15:55
 17/18 anonim ***** válasza:
"Nem adnék neki" ...valahogy mindenki ezt írja, ahelyett, hogy "Nem szoktam adni neki". Tehát azok nem adnának leginkább, akik még életükben nem rendeltek egy nyamvadt pizzát sem (Mert annyira kunnyók? A világ végén laknak egy zsákfaluban? 8 évesek?)
2018. márc. 31. 18:06
 18/18 anonim ***** válasza:
17# Már 5 éve szinte mindennap rendelek és Budapest belvárosában élek. Én is azt mondtam, hogy "nem adnék".
2018. márc. 31. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!