Pizzafutárnak mennyi borravalót illik adni? (a pizzát interneten fizetem kártyával)
Ha kártyával fizetsz interneten, akkor feltételezem nem is viszel ki magaddal pénztárcát amikor átveszed a pizzát. Szóval a futár is számít arra, hogy nem kap.
A borravaló nem kötelező, ettől függetlenül adhatsz ha annyira meg vagy elégedve a szolgáltatásokkal.
De azt érdemes figyelembe venni, hogy ő azért kapja a fizetését amit csinál.
Én nem adnék.
Én sem adnék de én a pincérnek sem. Mindegyik csak a munkáját végzi ugyanúgy ahogy Atlag Jóska a futószalag mellett. Mégse küld neki sok új autó tulajdonos sem egy kétszázast csak mert jól dolgozott.
Nincs borravaló a részemről és kész. Ez nem égés nem égés kérdése, ahol meg kineznek miatta oda nem ülök tobbet.
Vendég a pincérnek: De uram! Miért van a kisujja a levesemben?
Pincér: mert azt mondta az orvosom, hogy köszvényes és tartsam meleg helyen.
Vendég: akkor dugja a hátsójába!
Pincér: Hát eddig ott volt...
Na kb. ilyenre számíthatsz, ha sosem adsz borravalót a pincérnek (amellett, hogy egyébként már fel szoktak számolni szervízdíjat, szóval a pincérek elvárását a borravalóval kapcsolatban én is kicsit igazságtalannak érzem).
Viszont egy pizzafutárnak azért szúrják ki alacsony fizóval a szemét, mert, hogy úgyis kap borravalót. Szóval vele szemben nagyobb szemétség, hogy nem adsz semmit, pláne úgy, hogy sokszor hóban-fagyban-esőben-éjszaka rendeled a pizzád ...de az tuti, hogy legközelebb hideg lesz a pizzád és 3 óra múlva kapod meg jó szívedért cserébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!