Az 1980-as években Magyarországon már lehetett pizzát, hamburgert kapni?
Figyelt kérdés
Voltak pizzériák?2018. jan. 10. 19:27
1/11 anonim válasza:
Az első magyar gyorsétterem lánc a city grill volt, a 80-as években.
Én vidéken lakom, egy Békés megyei kisvárosban, nálunk 1985-től lehetett lakókocsi büfében hamburgert venni. Pizzát nálunk valamivel később.
4/11 anonim válasza:
Pesten a belvárosban, nem messze a Váci utcától már létezett a 80-as években a Napoletana étterem, ahol sokféle, igazi olasz pizzát lehetett kapni.
5/11 anonim válasza:
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de annak idején az utasellátókban lehetett kapni kezdetleges hot-dogot és hamburgert.
6/11 anonim válasza:
Lehetett, nálunk a kisboltban (Miskolc, ahol most a belga étterem van) háromféle pizza volt, sonkás, szalámis meg sima sajtos. Hamburgert először a pécsi vidámparkban ettem, még emlékszem, hogy pont azt majszoltam, miközben mentünk megnézni a kiállított repülőt. :) Ezek a 80-as években voltak.
7/11 anonim válasza:
Először igazi hamburgert a Váci utcai Mekiben ettem olyan 8éves lehettem 86'-87' körül. Anyám vagy 2órát állt sorba a 2db sima hamburgerért. Előtte csak ilyen puffancs, hús, csalamádé, mustár kombós "hamburgert" ettem.
8/11 anonim válasza:
'88-ban nyílt az első meki, a régiposta utcában.
Vidéken hamburgert lehetett kapni, pizzát viszont személy szerint bőven 1990 után ettem elöször. Anyám már korábban csinált házi hamburgert: zsemle, mustár, ketchup, fasírt, csalamádé, hagyma, tojáskarika. Imádtuk.
9/11 anonim válasza:
Hot-dogot biztos lehetett kapni. Itt ez a film, ami 1984-ben készült, a Kismaszat és a Gézengúzok, az egyik főszereplő gyerek hot-dogot vesz a Bajcsy Zsilinszky úton:
13:20-tól nézzétek:
10/11 anonim válasza:
ú, de szerettem ezt a filmet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!