Hol lehet Budapesten a legjobb mákos gubát és/vagy somlói galuskát enni?
Figyelt kérdés
Több helyet is mondjatok, mind a kettőt meg akarom kóstoltatni a német és francia ismerőseimmel, szóval olyan helyre akarom vinni őket, h a fent említett hungarikum desszertektől kb elájuljanak, és még évek múlva is emlékeznek majd h juj de finom volt pl a mákos guba Budapesten... ugye értitek a szitut :)2017. okt. 11. 21:56
11/17 anonim válasza:
Nyáron volt nálunk egy francia gyakornok srác, ő még a westendes mákosgubától is el volt ájulva, hogy milyen finom, úgyhogy kár általánosítani.
12/17 anonim válasza:
EZ nem általánosítás, az, hoyg EGY francia valakinek izlik, még nem jelenti, hogy a többinek is és az itteni válaszolóknak VAN tapasztalata
13/17 anonim válasza:
A mákos guba nem kifliből van, hanem rendes kelt "guba"-tésztából. Sajnos, nem tudok ajánlani olyan helyet, ahol tényleg így készítik.
az öntött kifli készül kifliből. Ez ilyen "rest asszony" verzió.
A Fővám téri Vásárcsarnok egyébként is élmény a külföldieknek, ott a cukrászdában szoktam látni mákos guba tortát.
A legjobb somlói, amit ettem az volt, amit én készítettem :) De az Aranyhíd étteremé is egész jó.
Szerintem nyugodtan kóstoltasd meg velük mindkettőt.
14/17 anonim válasza:
Nyitott ember külföldön helyi specialitásokat eszik. Mindegy, hogy birkaszem kazahföldön vagy pacalcsorba Moldovában. Fújolni lehet otthon. :)
15/17 anonim válasza:
Csak utána otthon nem arról fog áradozni, hogy "juj de finom volt pl a mákos guba Budapesten" !!!!!
16/17 anonim válasza:
Ha soha nem próbálja meg, úgy tutkó biztos!
17/17 anonim válasza:
I. kerület, Mészáros utca, Béla Bácsi cukrászdája vagy a Budai Mandulásban a Zsolt utcában finom a somlói és nem kell otthagynod a fél fizetésedet sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!