Hol lehet Budapesten a legjobb mákos gubát és/vagy somlói galuskát enni?
A franciák nem eszik meg a mákot, mert szerintük mérgezö - szóval nem lesznek elájulva töle.
De a németek sem igazán szeretik, mert az áztatott kifli mákkal szerintül minden, csak nem jó.
Mellesleg szerintem sem igazán jó étel, náh meg lehet enni, ha nincs más, de elájulni nem fog töle senki. Emellett igencsak jellegtelen ízü, szóval ezt inkább hagyd ki.
A somlói galuska lehet jó, de csak ha nem piskóta leöntve csokipuddinggal és némi tejszínhab - mert ez minden, csak nem jó. Rendeset meg nem igazán lehet kapni.
Hiába pattogsz, meg hisztizel, kóstoltasd meg velük, max. elnyammognak rajta.
Aki tapasztalati tanácsot ad, mert ISMERI adott népek ízlését, azt nem leszólni kell, hanem megköszönni neki, hogy segít!
Egyébként akkor somlói, vagy zserbó. Hungarikum és mégsem tejbe áztatott kifli :D
"Aki nem tud építő jellegűt a kérdésre válaszolni az minek ír?"
Az ÉPÍTÖ jellegű válasz AZ, ami segít neked. Ebben az esetben az, hogy a mákos guba a franciáknak meg a németeknek nem vagy alig ehetö, IGENIS építő jellegü, mert megóv téged attól, hogy lejárasd magad meg a magyar konyha hírnevét is.
Hiába szereted TE MAGAD az a bizonyos ételt, ha aki elött brillirozni akarsz, nem tartja jónak, és éppen azt akartak többen is megelözni, hogy te is meg a vendég is kellemetlen heylzetbe kreüljetek.
A somlói meg a zserbó is olyan, ami beleillik a franciák meg németek ízlásébe, ezekkel lehet sikered, a tejbe áztatott kifli mákkal megszórva csak azt eredményezi, hogy "még évek múlva is emlékeznek majd, hogy milyen borzasztó rossz a mákos guba Budapesten", nem tudják elképzelni, ezen mit lehet egyáltalán szeretni, csodálkoznak, hogy vendégeknek ilyen igénytelen maradékból készült olcsó valamit hogy lehet tálalni.
Ha le akarod magad járatni, akkor ne hallgass a válaszolókra, de ha tényleg pozitív véleményt szeretnél kapni a vendégektöl, akkor ne ezzel kínáld öket!
a ruszwurm nem az orszag legjobb cukraszdaja, talan a legregebbi de nem a legjobb
naluk nem lehet kapni makos gubat, somloi galuskat
naluk tortaszeletek vannak, retesek, fagyi, pogacsa, kave, tea
Én nem írtam, hogy az ország legjobb cukrászdája, hanem Belső-Budapesté.
És úgy emlékszem, ettem ott somlóit.
Nádori Cukraszda a Ráday utcába a Bakáts ter közvetlen közelében
Nagyon jo cukraszda az Auguszta a Fény utcai piac mellett. Ha szólsz nekik telefon elotte lehet csinálnak egyéni kérésre somlóit és május gubát is nektek. A Fény utcai a legjobb es szép is belül, elegáns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!