Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legjobb mákos guba recept?

Legjobb mákos guba recept?

Figyelt kérdés
2009. júl. 28. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Rendes kiflit kell szerezni, kovászosat, hagyományosat, ami nem ázik el. Ilyen műkifliből nem készíthető.

Szikkadt legyen, másnapos. leforrázod (felkarikázva) loboggó sós vízzel.Tésztaszűrőben.

Darált cukros mákkal megszórod. A mák akkor édes, ha megmossuk, és vékonyan kiterítve megszárítjuk, és azután fogyasztjuk . A hagyományos öntöttvas darálóval lehet csak finomra megdarálni, mert az nem csak darabolja, hanem ki is sajtolja a magokat.

ez is olyan étel(mint a pizza meg a pörkölt)

minél egyszerűbben készül, annál jobb.

inkább ezeken a kis technikai trükkökön múlik, meg a másodperceken. Sok mák legyen rajta, fekete legyen!

2009. júl. 28. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Így fogom elkészíteni!
2009. júl. 28. 08:48
 3/7 anonim ***** válasza:

cukros tejben áztatom, és teszek rá vaniliapudingot ( kicsit higabban)

Én kevés mákkal szeretem, a soktól keserű lesz.

EZ izlés kérdése.

2009. júl. 28. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
én is a tejre szavazok!
2009. júl. 28. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
cukros tejnek + 1 szavazat :)
2009. júl. 29. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
leirna valaki hogy pontosan mibol mennyi kell,es hogy hany szemelyre.
2009. nov. 16. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem igazán kell méricskélni, hogy miből mennyi kell. Én szemlátomás alapján csinálom, híg pudinggal és porcukros mákkal. Azért sem érdemes mérni, mert valaki többet eszik, valaki kevesebbet. Eddig nem volt olyan, hogy ne fogyott volna el. Kb. fejenként 4-5 kifli, és kb, 8 deci híg puding, ha túl száraz még mindig a kifli, akkor meleg cukros tejjel lehet hígítani a pudingot. Nem muszály recept alapján csinálni, aki nem szereti a mákot, az nyugodtan kihagyhatja belőle, és a pudingot elkeverheti gyümölccsel, vagy folyós lekvárral.
2010. márc. 17. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!