Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mennyit adtok a pizzafutárnak...

Mennyit adtok a pizzafutárnak ha késik?

Figyelt kérdés

2017. szept. 20. 18:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

Mi számít késésnek? Itt Pécsen volt hogy 40 perc alatt meghozták a kaját, de volt hogy vártunk 80 percet.

Amúgy nem szeretek adni így sem, úgy sem, max pl. ha 950 a pizza, akkor egy ezrest adok összesen.

2017. szept. 20. 20:15
 12/30 Picur888 válasza:
62%
Mi párommal kb. 200 Forintot szoktunk adni, akkor is, ha késik. :)
2017. szept. 20. 20:35
 13/30 anonim ***** válasza:
85%

Pizzá árát , nem késik sohase mert pizza futár vagyok azaz magamnak nem adok borra valót :D igaz a melo helyen ingyen van nekem a pizza :D

Amugy mindig adnak borra valót én sohase késtem mindig leg gyorsabb és legrövdebb uton megyek és ahol lehet nyomom a gázt

2017. szept. 20. 21:04
 14/30 anonim ***** válasza:
67%
10-15%-ot minden esetben megadom. Én így érzem jól magam.
2017. szept. 20. 22:47
 15/30 anonim ***** válasza:
72%

Üdv!

Kezdetben, sosem értettem ezt a "bizonyos dolgoktól függően adok" borravalót. Az emberek azt hiszik, hogy vak/vakok vagyok/vagyunk, pedig nem így van. :) Van, aki megfogja a pizzát, és ha meleg a doboz, akkor annak megfelelően mondja, hogy mennyiből adjak vissza. Van, akinek az is sokat jelent, hogy ki hozza ki. Férfi, nő. Fiatal, Középkorú/Idős(ebb). Pedig szerintem, a küllem a legutolsó, nyilván nem azt mondom, hogy minden futár legyen koszos, de ugye nálunk sincsen megállás, ha nincsen fuvar. Keményen meg kell dolgozni nap mint nap azért a kis pénzért. Volt olyan, hogy sima fehér póló volt rajtam, és kajáltam, péksüteményt, plusz ettem én is egy pizzát (Pizzafutár pizzát eszik... Kicsit sem meglepő, heh.), olyan kajás lett a pólómnak az alsó széle, hogy azért néha én is elszégyelltem magam, illetve kérdezték is egy páran, hogy tán én vagyok a szakács. Ilyenkor csak mosolyogtam, és kacagva mondtam, hogy persze, még a rendeléseket is én veszem fel. :D

És a legtöbben gyorsaság szempontjából adják a borravalót. Ha ki van írva a weboldalra (webes rendelés esetén persze), hogy a kiszállítási idő 80-90 perc, akkor az bele foglalja magába a plusz, illetve minusz 15 percet. Még ha azt esetlegesen nem is közli a diszpécser, illetve a weboldalra sincsen ki írva, csak utólag. Ha kell a kaja neki át veszi, ha nem, akkor nem. Nyilván ez így működik.

De ha már a késésről, illetve a gyorsaságról beszélünk, akkor pár dolog, amin gondolkozzatok el.:

1, - Miért késett a pizza? (Leggyakoribb kérdés, és ilyenkor sok okot fel lehet sorolni.)

Válasz:

- Új diszpécser van. Még betanulás alatt van.

- A sok cím miatt előfordulhatnak kavarások. (Sok helyen elég sűrűn, nálunk is. Ilyenkor én/mi próbáljuk megoldani a dolgot.)

- Új a szakács. Lassabban dolgozik még. Sok a cím, viszont annál kevesebb a készen lévő kaja. Se baj, majd ő is belejön.

És még lehetne sorolni dolgokat belsőleg is. De most nézzünk pár szempontot a futárokról is, ebben az esetben.:

- Új a futár. Olyan utcában lakol, aminek a nevét megváltoztatták, és ezt nem tüntették fel. Plusz az utcába sok a xy/a és/vagy xy/4 elnevezésű házszám. A tiéden nincsen szám, ilyenkor a futár kalkuláljon, hogy melyikben laksz.

- Új a futár, nem ismeri még annyira az útvonalakat.

- Defektet kapott a futár. (Előfordul párszor, még frissen cserélt, új gumikkal is.)

- Sorompót kapott a futár. (Nálunk itthon, a nagy állomáson, 10 perccel hamarabb lecsukják a sorompót már. Shit.)

- Rendőri igazoltatás, gépjármű ellenőrzés, szondáztatás.

- Baleset okozója/sérültje.

ÉS A LEGFONTOSABB:

Vidéki címek esetén, ami tegyük fel 20km-re van, elmegy a futár egyszerre 4-5, de esetenként 6-7 címmel is. (Ez mondjuk már durva és igen ritka. Ilyenkor a tapasztaltabb futárok kerülnek előtérbe, nyilván.) De ekkor is tegyük fel, hogy a fentebb sorolt példák valamelyike, vagy ne adj isten több is közre játszik egyszerre. Plusz ennyi cím esetén, ha városról van szó (igazából mindegy, hogy mekkora a település), és össze vissza vannak a címek, akkor a tapasztalt futár is próbálja sorba rakni a címeket, hogy a lehető leggyorsabban megjárja azokat. Az új futár pedig majd belejön. Mindenki ember, mindenki hibázik/hibázhat. Velem is előfordult már. Volt rá példa, hogy egy helyen 15-20 percig szórakoztam, és az még csak a 3.-ik címem volt, és volt még azon kívül 3. Tehát összesen hat. Annyi idő alatt, már kidobtam volna az összeset, hanem már vissza fele tartottam volna, jobb esetben. Vannak szituációk, de azért gondoljatok ezekbe bele, hogy ezek megtörténhetnek pont akkor mikor a TE KAJÁDAT viszi a futár.

És még utoljára (most már tényleg XD), hogy vannak olyan helyek, ahol úgy kalkulálják a kiszállítási időt, hogy a futár a kressz szabályai szerint pár perc eltéréssel, de oda érjen a megadott címre. Sok helyen sajnos inkább pár perccel több, de hát ez van. :D Előfordulhat, hogy egy helyen várni kell, nem jön ki senki, telefont sem veszi fel, vagy pedig a másik címen még nincsenek otthon, 5-10 perc és haza érnek stb. stb. Lehetne még sorolni, bőven. :D Csak gondoljatok bele.

// Egy pizzafutár.

2017. szept. 20. 23:51
 16/30 A kérdező kommentje:
Hogy micsoda? Külsejére adnak borravalót? Jó ég. :DD
2017. szept. 21. 06:34
 17/30 anonim ***** válasza:
74%

Most elolvasva a 15-ös válaszolót, egyet kell értenem. Ha késik a pizza, a futárt büntetjük, pedig rajta kívűl álló okok is közrejátazhatnak. Az most tényleg nem fair hogy azért nem kap borravalót, mert lassú a szakács vagy a diszpécser benézett valamit...

Ez a baj az ilyen csapatmunkákkal. Nem nézünk a dolgok mögé. A filmekben is a színészt bíráljuk, mert őt látjuk, miközben ott a rengeteg háttérszereplő.

2017. szept. 21. 11:55
 18/30 anonim ***** válasza:
37%

Üdv!

#16-os, Kérdező!

Sajnos igen, hallom én is pár kollégától, illetve láttam már ilyet. :)

2017. szept. 21. 15:31
 19/30 anonim ***** válasza:
39%

ha késik nem adok semmit csak a pizza árát, max valameddig kerekítve (2430-ra 2500 vagy ilyesmi)

ő is tudja mi a dolga

2017. szept. 21. 15:57
 20/30 anonim ***** válasza:
57%

hallod pizzafutár te el vagy varázsolva

nem szívességet teszel azzal hogy kihozod a pizzát, hanem egy szolgáltatást nyújtasz, amiért így úgy de fizet a megrendelő

ha x távolságig tudod vállalni hogy eljutsz a pizzával melegen/időben akkor ADDIG vállald, majd rendelek mástól ha te nem hozod el

20kmre 5 cím... te be vagy szívva

2017. szept. 21. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!