Étterembe járás?

Figyelt kérdés
Minden nap munkából hazafele jövet elmegyek a városban található összes (3 darab) étterem előtt (ezen az útvonalon a legrövidebb hazaárnem). Ilyenkor nyáron általában mindegyik tele van vendégekkel, de más évszakokkor is sokan szoktak ott (gondolom) étkezni. Valaki tudja, hogy ez hogyan lehetséges? Mármint az, hogy el tudnak menni. Most már ha a családi bevételeket nézem, akkor kicsit az átlag felett is vagyunk, de ennek ellenére ha a hónap elején elmennénk 1-2-szer étterembe, akkor a hónap végére már nem maradna pénz se ételre se semmire. Néha tényleg jól esne beülni valahova enni egyet, már kb. 8 éve nem is voltam semmi ilyen helyen. Szerintetek hogyan tudnám ezt elérni? Valamit szerintem rosszul csinálok (csak nem tudom hogy mit), mert akik ilyen helyekre járnak nem hiszem hogy mindegyiküknek fél milliós fizetése van...

2017. júl. 20. 23:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

3-an vagyunk, a feleségem, a gyermekünk, meg én. A fejenkénti havi bevétel nettó 70 ezer Forint körül van. Ez elvileg kicsivel az átlag feletti (feleségem munkaügyi hivatalban dolgozik, még ő mondta pár hónapja).

#8: Nem egy étterem a 3. Más-más tulajuk van. Egyik csak egy pizzázó, a másik kettő meg teljesen alap étterem. Egy átlag étkezés 1000-1500 körül jön ki, ahogy azt tudom. Spécibb kajával plusz egy itallal meg egy desszerttel könnyen 4 ezer fölé mehet a számla (1 főnél).

Tegnap számolgattam, havonta kb. 60 ezret költünk étkezésre.

2017. júl. 21. 23:19
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

Mi egy kétszemélyes tálból 3-an jóllakunk. Egy ilyen tál kb 5000 Ft plusz innivaló, max 7000ből megebédelt a család.

Pizzériában kb 4-5 ezerből is ki lehet jönni kisgyerekkel. Persze ha olasz prémium pizzát esztek akkor drágább.

2017. júl. 23. 14:46
 13/17 anonim ***** válasza:
A fejenkénti nettó 70 a legalja, ha a segélyből+családiból élőket nem számoljuk. Valóban sokan keresnek ennyit, de ezt én maximum létminimumnak nevezném. Szalag melletti munkával sosem fogsz átlag felett keresni, max ha a szalagon dolgozók a viszonyítási alapod. Legalábbis nálunk a 8 általanos végzettségűek keresnek ennyit 3 műszakban a szalag mellett, és munka+kereset szempontjából az egyik legrosszabb területen élek az országban.
2017. júl. 25. 11:43
 14/17 A kérdező kommentje:

"ezt én maximum létminimumnak nevezném"

Lehet hogy az, de ez már a valós átlag felett van (amibe bele vannak számítva munkanélküliek is, ha kapnak segélyt ha nem).

De amiért is feltettem a kérdést, hogy az általam említett éttermekbe nem csak a nálunk magasabb bevétellel rendelkezők járnak, hanem olyanok is, akik minimálbért kapnak. És én ezt nem értem, hogyan tudják megengedni maguknak. Megkérdezni illetlenségnek tartom, ezért is írtam ki inkább itt a kérdést.

2017. júl. 26. 20:31
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
A minimalber is tobb ennel, tesam.
2017. júl. 26. 21:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Hát nagyon nem. Én kézhez kapott összegeket írtam, feleségem így 115 én meg 95 ezer körül kapunk.
2017. júl. 26. 21:45
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

nagyon keveset kerestek

igy nem csoda ha nem jarsz etterembe

2017. júl. 31. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!