Étterembe járás?
Köszönöm a válaszokat.
3-an vagyunk, a feleségem, a gyermekünk, meg én. A fejenkénti havi bevétel nettó 70 ezer Forint körül van. Ez elvileg kicsivel az átlag feletti (feleségem munkaügyi hivatalban dolgozik, még ő mondta pár hónapja).
#8: Nem egy étterem a 3. Más-más tulajuk van. Egyik csak egy pizzázó, a másik kettő meg teljesen alap étterem. Egy átlag étkezés 1000-1500 körül jön ki, ahogy azt tudom. Spécibb kajával plusz egy itallal meg egy desszerttel könnyen 4 ezer fölé mehet a számla (1 főnél).
Tegnap számolgattam, havonta kb. 60 ezret költünk étkezésre.
Mi egy kétszemélyes tálból 3-an jóllakunk. Egy ilyen tál kb 5000 Ft plusz innivaló, max 7000ből megebédelt a család.
Pizzériában kb 4-5 ezerből is ki lehet jönni kisgyerekkel. Persze ha olasz prémium pizzát esztek akkor drágább.
"ezt én maximum létminimumnak nevezném"
Lehet hogy az, de ez már a valós átlag felett van (amibe bele vannak számítva munkanélküliek is, ha kapnak segélyt ha nem).
De amiért is feltettem a kérdést, hogy az általam említett éttermekbe nem csak a nálunk magasabb bevétellel rendelkezők járnak, hanem olyanok is, akik minimálbért kapnak. És én ezt nem értem, hogyan tudják megengedni maguknak. Megkérdezni illetlenségnek tartom, ezért is írtam ki inkább itt a kérdést.
nagyon keveset kerestek
igy nem csoda ha nem jarsz etterembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!