Hogy kell borravalót adni?
Ne csak csapd, lábbal rúgd, hogy érezze milyen szívesen adod.
Ha pont annyit adsz, amennyit szeretnél adni borravalóstul, akkor határozottan megköszönöd, ha meg többet adsz, akkor azt mondod, hogy 1500-ból kérsz vissza.
Ahogy az előző írta.
Ha 1350 a pizza, akkor adj egy 1000-es és egy 500-as bankjegyet, és határozottan mondd, hogy "Köszönöm szépen". Érteni fogja :)
Kedvemtől függően adok, de leginkább nem. Mondjuk egy 1560 forintos pizzánál nem kérném vissza a 60 forintot, aztán ezt veheti borravalónak, ha akarja.
Amúgy meg úgy kell ahogy írták: adod a pénzt és mondod hogy köszönöd szépen, szia/viszonlátás.
Ebből ne legyen gondod.
Én az elmúlt 10 évet figyelembe véve, akármikor és akárhol adtam borravalót nem volt gond.
Szó szerint az illető már húzta ki a kezemből!!!
De tényleg!
De ha nem így alakul, akkor azt mondod, hogy KÖSZÖNÖM és amikor odaadod az adott összeget, akkor abból tudják, hogy az övék a többlet.
Velem volt olyan is, pl. benzinkútnál, pizzásnál, stb, hogy meg sem mukkantam, én fizettem volna tegyük fel 4730 forintot, én odaadtam egy 5 ezrest, és már tették is el, és egy köszönöm-el ráztak is le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!