Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogy kell borravalót adni?

Hogy kell borravalót adni?

Figyelt kérdés
Hülye kérdés de tegyük fel egy pizza 1300 nyomjak a kezébe 1500at s mondjam köszi és csapjam rá az ajtót?

2017. jún. 10. 18:00
 1/7 A kérdező kommentje:
eddig nem nagyon adtam mert mindig azonnal adja a vissza járót én meg nem szólok közbe..
2017. jún. 10. 18:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne csak csapd, lábbal rúgd, hogy érezze milyen szívesen adod.

Ha pont annyit adsz, amennyit szeretnél adni borravalóstul, akkor határozottan megköszönöd, ha meg többet adsz, akkor azt mondod, hogy 1500-ból kérsz vissza.

2017. jún. 10. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az előző írta.

Ha 1350 a pizza, akkor adj egy 1000-es és egy 500-as bankjegyet, és határozottan mondd, hogy "Köszönöm szépen". Érteni fogja :)

2017. jún. 10. 18:35
 4/7 A kérdező kommentje:
amugy ezt mindenki csinalja marmint ha valaki nem ad az olyan kirivó?
2017. jún. 10. 18:42
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

Kedvemtől függően adok, de leginkább nem. Mondjuk egy 1560 forintos pizzánál nem kérném vissza a 60 forintot, aztán ezt veheti borravalónak, ha akarja.

Amúgy meg úgy kell ahogy írták: adod a pénzt és mondod hogy köszönöd szépen, szia/viszonlátás.

2017. jún. 10. 19:08
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ebből ne legyen gondod.

Én az elmúlt 10 évet figyelembe véve, akármikor és akárhol adtam borravalót nem volt gond.

Szó szerint az illető már húzta ki a kezemből!!!

De tényleg!

De ha nem így alakul, akkor azt mondod, hogy KÖSZÖNÖM és amikor odaadod az adott összeget, akkor abból tudják, hogy az övék a többlet.

Velem volt olyan is, pl. benzinkútnál, pizzásnál, stb, hogy meg sem mukkantam, én fizettem volna tegyük fel 4730 forintot, én odaadtam egy 5 ezrest, és már tették is el, és egy köszönöm-el ráztak is le.

2017. jún. 10. 19:35
 7/7 anonim válasza:
100%
Szia futár vagyok fősuli mellett. Ha 10%-ot adsz (ennyi illik) azaz 1300ft-s pizzára 150ft-t (20 forint ide, vagy oda, szerintem mindegy) az már jó. Az átlag vevő 200-at ad, az egy ""pont optimális jatt"". Egy szóval, adj 10%-ot aztán viszont látásra :D
2017. jún. 22. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!