Ez pizzarendelésnél hogy működik?
Figyelt kérdés
Amikor pizzát rendelek kb fél óra alatt kiszállítják. Azon gondolkoztam, hogy vajon hogyan készítik el ilyen gyorsan?! Előre megcsinálnak pár adag tésztát, hogy csak a feltétet kelljen rátenni? De mi van ha nem fogy el a tészta? Akkor már nem lesz jó vagy friss gondolom. Meg kb 20 perc alatt megsül? Ha a telefonálástól számítva 30 perc alatt kihozzák. Forgalomtól függ de kocsival olyan 8-10 percre van tőlünk a pizzéria. Mindig friss és meleg. Ti tudjátok?2017. jún. 5. 10:19
1/7 anonim válasza:
A pizza nem 20 perc alatt sül meg. 3-4 percnèl több nem kell.
2/7 anonim válasza:
a tészta előre megvan egy gombócban a hütőben, csak kinyújtják és mehet rá a feltét, <2 perc, a megsütés is max 5 perc
3/7 anonim válasza:
A tészta előre ki van keverve, dagasztva, kelesztve, van ahol még előre formákba is teszik. Ha befut egy rendelés, csak rárakják a feltétet a tésztára, és pár perc (kb 5-8) készre sütik a külön erre a célra készült pizzasütő gépben. Így egy pizza elkészítése a rendeléstől a szállítható állapotig legrosszabb esetben sem több mint bruttó 15 perc.
4/7 anonim válasza:
Egy valódi pizzakemence 5 percnél bőven hamarabb megsüti a pizzát (inkább 2-3 perc körül).
Az tésztát kinyújtani és a feltétet rászórni sem tart tovább 1-2 percnél (nyilván a tészta és a feltétek is elő vannak készítve).
5/7 anonim válasza:
A pizzát rövid ideig kell sütni és baromi magas hőmérsékeleten. Németországban ettem pizzát, ami 7-10 MÁSODPERCIG van a sütőben. 20 másodperc alatt már szénné ég. Szerintem abban a kemencében egy ember is el lehetne tüntetni.
6/7 anonim válasza:
A sokak által eredeti pizzának tartott nápolyi pizzát 90 másodpercig sütik kemencében. Persze Magyarországon nem tudom van-e valahol fatüzeléses kemence, de nem is otthoni mértetű gázsütőben készítik amiben 15-20 perc megsütni.
7/7 anonim válasza:
Van fatüzeléses kemence Mo-on is, Bp-en biztosan több helyen. Eleve a pizzatészta nagyon sokáig kel, teljesen jól elvan a hűtőben is, akár 1-1,5 napig. Házi körülmények között is hamar megvan, nekem a háztartási villanysütőben 10-12 perc alatt megsül a kettő egymás felett.
Persze Nápolyban az igazi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!